Prima companie aeriană care introduce obligativitatea măştilor pentru pasageri. Măsura intră în vigoare din 4 mai

Jet Blue devine prima companie aeriană care le cere călătorilor să îşi acopere faţa cu măşti în timpul zborurilor. Măsura va intra în vigoare pe 4 mai toţi clienţii vor trebui să aibă acoperite nasul şi gura încă de la check-in, apoi pe toată perioada zborului şi până la debarcare.

28 apr. 2020, 17:04
Prima companie aeriană care introduce obligativitatea măştilor pentru pasageri. Măsura intră în vigoare din 4 mai

„Acoperirea feţei cu o mască nu înseamnă numai să vă protejaţi pe dumneavoastră, ci că îi protejaţi şi pe cei din jur. La bordul aeronavelor ventilaţia este foarte bună, iar aerul este filtrat la fiecare câteva minute, dar acesta este un spaţiu în care trebuie să fim foarte atenţi unii cu ceilalţi”, spune Joanna Geraghty, președinte și director operaţional la JetBlue.

Compania a limitat încă de la sfârşitul lunii martie numărul de locuri disponibile pentru vânzare, oferind astfel spațiu suplimentar de distanţare socială pentru persoanele care nu călătoresc împreună. De asemenea, încă din 17 aprilie personalul navigant şi cel de la sol al Jet Blue foloseşte măşti de protecţie.

Citeşte şi Şcolile se vor redeschide în Franţa pe 11 mai. Purtarea măştilor va deveni obligatorie în transportul public

La începutul lunii aprilie, unul dintre lucrătorii Jet Blue, însoţitorul de zbor Ray Pabon (51 ani), a murit din cauza coronavirusului. Pabon, care avea diabet, a murit pe 13 aprilie, la o lună după ce a fost infectat. Înainte de Pabin muriseră tot din cauza COVID-19 doi membri ai staff-ului: pe 5 aprilie, Ralph Gismondi (68 ani), de la biroul de pe aeroportul JFK din New York și pe 9 aprilie Jared Lovos (28 ani), care lucra la departamentul Resurse Umane de la biroul de pe aeroportul JFK.