Creşă din Sectorul 2, închisă după depistarea unui focar COVID-19. Cursuri mutate în online la un liceu din Piteşti şi la o şcoală din Sibiu tot din cauza COVID-19

Activitatea Creşei Teiul Doamnei a fost suspendată de luni, ca urmare a înregistrării unor cazuri de SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor, a anunţat Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 2. De asemenea, zeci de elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Național I. C. Brătianu din Pitești vor face cursuri în online după ce un coleg de-ai lor a fost confirmat cu COVID-19.

14 sept. 2021, 14:52
Creşă din Sectorul 2, închisă după depistarea unui focar COVID-19. Cursuri mutate în online la un liceu din Piteşti şi la o şcoală din Sibiu tot din cauza COVID-19

O creşă din Bucureşti se închide după explozia cazurilor COVID-19. Este vorba despre Creşa Teiul Doamnei din Sectorul 2 al Capitalei, unde mai mulţi angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19.

„Primul caz a fost confirmat în data de 03.09.2021 în rândul unui angajat de la grupă, luându-se măsurile recomandate de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, respective suspendarea activității la grupă și izolarea/ carantinarea bolnavului/ contacților. De asemenea, s-a procedat la efectuarea activităților pentru dezinfecția și nebulizarea spațiilor din grupă, în conformitate cu normele legale aflate în vigoare.

În data de 13.09.2021 au fost confirmați alți trei angajați, iar activitatea a fost suspendată”, a transmis reprezentanții Primăriei Sector 2.

Părinţii copiilor care frecventează Creşa Teiul Doamnei din Bucureşti a fost informaţi cu privire la suspendarea activităţii şi s-a procedat la efectuarea activităţilor pentru dezinfecţia şi nebulizarea spaţiilor din grupe, a spaţiilor de acces şi a celor comune utilizate de personal şi de beneficiari, în conformitate cu normele legale în vigoare.

Creşa Teiul Doamnei are o capacitate de 80 de locuri. Până în prezent, nu a fost anunţat niciun caz de îmbolnăvire în rândul copiilor care merg la această creşă.

Citeşte şi: Bebeluş de doar 13 zile, infectat cu COVID-19, internat la ATI. Numărul minorilor infectaţi a crescut alarmant

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi aproape 4000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2. În Bucureşti sunt 459 noi infectări cu coronavirus, iar incidenţa a ajuns la 1.68 cazuri la mia de locuitori.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.622. Dintre acestea, 675 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 155 sunt minori, 145 fiind internați în secții și 10 la ATI.

Citeşte şi: Incidenţa COVID-19 a explodat în mai multe judeţe. Cluj-Napoca a depăşit rata de infectare COVID-19 de 2/1.000. Tot mai multe judeţe se pregătesc de scenariul galben

 

Cursuri mutate în online la Colegiul Brătianu din Pitești după ce un elev a fost confirmat cu COVID

Cursurile față în față au fost suspedante marţi la Colegiul Național I. C. Brătianu din Pitești după ce un elev de clasa a XII-a a fost confirmat cu COVID-19. 23 de elevi sunt contacți direcți stabiliți de DSP, iar în următoarele două săptămâni vor rămâne acasă.

Cazul a fost depistat după ce elevul s-a simţit rău, iar testul a arătat că este infectat cu SARS-CoV-2.

Astfel, că la doar o zi de la deschiderea anului şcolar 2021 – 2022, clasa în care învaţă elevul respectiv îşi mută cursurile în online. Dintre colegii elevului despistat cu COVID-19 doar şapte au fost vaccinaţi anti-COVID.

Potrivit ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, la apariția unui caz pozitiv în școli, elevii vaccinați sau care au trecut prin boală și fac dovada pot continua să învețe față în față. Ceilalți trec pe învățământ online timp de 14 zile, cu posibilitatea testării în ziua a opta. Testarea în ziua a opta se face în școli de personal medical sau prin mobilizarea echipelor DSP.

 

Cursurile se mută în online şi la Sibiu

23 de elevi dintr-o clasă pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu vor învăța în sistem online în următoarele 14 zile după ce un elev a fost depistat cu COVID-19.

De la debutul semestrului I al anului școlar 2021 – 2022, un număr de 10 cadre didactice și 7 elevi au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

La nivelul judeţului Sibiu au fost raportate cazuri de preșcolari, elevi şi cadre didactice depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi la:

Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu – elev şi cadru didactic confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (cursurile nu se suspendă);

Școala Gimnazială Cârța – cadru didactic confirmat pozitiv (cursurile nu se suspendă);

Școala Gimnazială Nr. 3 Cisnădie – cadru didactic confirmat pozitiv (cursurile nu se suspendă);