Prima dată în România: Toate modalitățile de plată integrate pe o singură platformă online

Unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de plăți electronice a anunțat integrarea pe platforma sa online a tuturor modalitățile de plată. Este „astfel primul procesator local care va integra toate metodele de plată posibile: plata prin SMS, prin card bancar, în numerar, prin apel telefonic sau prin bancă“, potrivit NoCash.ro.

02 feb. 2012, 09:36
Prima dată în România: Toate modalitățile de plată integrate pe o singură platformă online

Noua funcționalitate a platformei MobilPay, administrată de Netopia, se adresează comercianților online cu un volum mare de vânzări, precum și clienților reticenți la plățile prin SMS sau card, scrie NoCAsh.ro.

 

Compania Netopia Sistem furnizează servicii de plată prin SMS şi cu cardul, și a înregistrat, în 2011, prin platforma MobilPay, 1,4 milioane tranzacţii online cu cardul, în valoare de aproape 41 milioane de euro, potrivit datelor proprii. Compania este controlată de omul de afaceri român Antonio Eram.

 

Plăţile online cu carduri bancare au cu­mulat anul trecut o valoare de aproximativ 200 mil. euro, potrivit celor mai optimiste evaluări. Principalii furnizori de servicii de plăţi electronice de pe piaţa locală sunt ePayment şi Mobilpay.

 

Cum ajung banii de la client la furnizor prin prin MobilPay, potrivit No Cash: după ce clientul a ales modalitatea de plată prin transfer bancar, i se generează un cod pe care trebuie să îl semnaleze în descrierea tranzacţiei. În cazul de faţă, clientul face apoi plata în contul Netopia, prin internet banking. Dacă clientul doreşte astfel, plata se poate face şi în numerar la ghiseul băncii.

 

După finalizarea acestei operaţiuni, mobilPay generează automat o notificare către comerciantul destinatar al plăţii, şi confirmă încheierea tranzacţiei. În acest fel, serviciul MobilPay se ocupă de rezervarea comenzii, încasarea, decontarea şi raportarea tranzacţiei.

 

„ Noul serviciu urmăreşte automat transferul de bani de la client în contul comerciantului, ceea ce înseamnă reducerea costurilor şi a timpului de livrare”, a declarat Antonio Eram, CEO al Netopia MobilPay, citat de NoCash.

 

Liderul Netopia susţine că metoda de plată este deja utilizată de majoritatea comercianţilor online, dar recunoaşte, totuşi, că lucrurile se complicăt pe masură ce volumul comenzilor creşte. Citiţi mai departe în NoCash.ro