Primă de 1.000 de euro pentru angajații unei companii pentru că poartă măști. 160.000 de persoane beneficiază de bonus

Compania Daimler, grupul mamă al Mercedes, oferă angajaților o primă de pandemie în valoare de o mie de euro. Aproximativ 160.000 de angajați din Germania sunt eligibili pentru acest bonus, anunță compania.

02 dec. 2020, 10:43
Primă de 1.000 de euro pentru angajații unei companii pentru că poartă măști. 160.000 de persoane beneficiază de bonus

Primă de 1.000 de euro pentru angajații unei companii. Prin această metodă producătorul auto Daimler AG acordă o formă de bonificare a personalului pentru costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii sau lucrul de acasă.

Citește și: Doi soţi căsătoriţi de 47 de ani au murit în acelaşi minut din cauza COVID. Povestea lor este cutremurătoare

În Germania există un cult al premierii angajaților. Cei din industria auto au o participație la profitul realizat de companie. Angajații eligibili de la Daimler au primit circa 1.100 de euro fiecare din profitul aferent anului trecut. Cota pentru 2018 a fost mult mai consistentă de aproape 5.000 de euro.

Primă de 1.000 de euro pentru angajații unei companii. Producătorul auto Daimler AG își permite acum să acorde prime pentru că perspectiva s-a îmbunătățit. Grupul se așteaptă la profit în acest an la un profit de 2,7 miliarde de euro. În 2018, profitul a fost de aproape trei ori mai mare.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş

Germania depăşeşte pragul de un milion de cazuri

Germania a depăşit pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus, a anunţat vineri Instititul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), relatează Reuters. Germania a înregistrat de asemenea 426 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 15.586 de la începutul epidemiei.

Germania cere închiderea staţiunilor de schi din statele alpine pentru a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Va fi greu de găsit, însă, un acord cu Austria, a declarat cancelarul german Angela Merkel.