Primă de Crăciun de 15.000 de lei. Cine sunt angajaţii care au acest bonus colosal de Sărbători

Angajații de la Aeroporturi București vor beneficia de prime care încep de la 1.700 de lei și ar putea ajunge chiar și la 15.000 de lei.

18 dec. 2023, 21:58
Primă de Crăciun de 15.000 de lei. Cine sunt angajaţii care au acest bonus colosal de Sărbători

Primă de Crăciun 2023. Un document întocmit de conducerea Aeroporturi București arată că în perioada sărbătorilor, anumiți membri ai consiliului de administrație vor primi sume de 3.000 de lei, 5.000 de lei, 7.000 de lei, 10.000 de lei şi chiar 15.000 de lei.

Cea mai mică sumă care va fi acordată anul acesta de Crăciun va fi de 1.700 de lei. Valoarea totală a primelor de Crăciun pentru angajații de la Aeroporturi București, în valoare netă, este de 229.540 de lei.

Prime Crăciun 2023. Angajaţi supăraţi că Moş Crăciun le-a uitat contul: „Care prime??? Da, prima la stânga, apoi tot așa până la prima! Ce naiba!”

Liderii sindicali au afirmat că până de curând, nu au știut de existența acestor prime. Nu ar fi știut nici de lista cu sumele pe care urmează să le primească angajații.

Angajaţii de la Aeroporturi Bucureşti vor avea o mare bucurie în aceste sărbători. Conducerea le-a pregătit prime uriașe de Crăciun.

Mai exact, potrivit documentului, anumiți membrii ai consiliului de administrație vor primi sume cuprinse de 3.000 de lei, 5.000 de lei, 7.000 de lei, 10.000 de lei şi chiar 15.000 de lei.

De cealaltă parte, cea mai mică sumă care va fi acordată sub forma unor prime de Crăciun este 1.700 lei.

Astfel, totalul sumelor acordate ca prime de Crăciun în valoare netă este de 229,540 de lei pentru angajaţii la Aeroporturi Bucureşti.

 

Primă de Crăciun 2023. Reacția liderilor sindicali

„Nu ne-am lămurit ce este cu această listă de prime… Noi am aflat despre această listă în cursul zilei de vineri după-amiază. Am discutat cu directorul general, care mi-a subliniat faptul că la momentul actual nu s-a plătit nicio primă de Crăciun. Evident că intenția eu nu o pot confirma sau infirma.

Sindicatele din cadrul aeroportului nu au fost nici informate, nici consultate și nu am avut o discuție cu conducerea executivă cu privire la vreo listă de premiere. Vă dați seama că în actualul context bugetar și în contextul în care noi aici ne pregăteam să implementăm setul de măsuri circumscrise legii austerității, sumele sunt mari.

Rugămintea noastră ar fi să nu fie stigmatizați salariații. Tot pentru acuratețea informaţiilor, această listă nu este semnată, nu este datată. Noi vom interpela directorul general în cursul zilei de mâine. Lucrăm cu date și cu documente concrete.

1.000 de lei cadou de Crăciun pentru această categorie de români! Cine sunt angajații care se bucură de o primă de sărbători

Primă de Crăciun 2023. Lider sindical: „Primele trebuie acordate pentru toţi salariații pe date concrete, nu pe alese”

Domnia sa ar trebui să ne prezinte un raport şi eventual ştatul de plăți. Eu cred că la momentul actual, din informațiile pe care noi le deținem acești bani care sunt acolo sunt cel mult o intenție și vrem să credem că sunt o intenție.

Repet, salariații companiei își fac datora. Acum, vă dați seama, Aviația Civilă se desfășoară în niște condiții standardizate, este incorect față de un colectiv de 1.400 de oameni pentru care administrează sau care își desfășoară activitatea pe ambele aeroporturi Otopeni și Băneasa, într-o logică și într-o manieră simplă, să spunem că ar merita sau nu ar merita.

În mod clar vă spun cu mâna pe inimă faptul că în actuala situație bugetară noi nu am discutat cu directorul general despre primele de Crăciun. Interesul și practic obiectivul nostru ar fi, într-o logică corectă, să primească salariații, nu doar o parte 50, 70, 100 și într-adevăr să ținem cont de bugetul de venituri și cheltuieli, să ținem cont de performanța fiecăruia și evident, să fim într-o logică a situației actuale”, a spus Mircea Voinopol, Liderul Sindicatului Aeroportuar Henri Coandă, la Antena 3.
Prime de Crăciun 2023. Câți bani poate primi de sărbători un angajat cu mai mulți copii fără să plătească impozit pentru suma respectivă