Prime de Crăciun 2023. Câți bani poate primi de sărbători un angajat cu mai mulți copii fără să plătească impozit pentru suma respectivă

Luna aceasta, multe companii oferă angajaților prime sau cadouri de Crăciun. În cele mai multe cazuri, salariații primesc bani, sumele fiind virate pe carduri ori date sub formă de vouchere.

09 dec. 2023, 07:22
Prime de Crăciun 2023. Câți bani poate primi de sărbători un angajat cu mai mulți copii fără să plătească impozit pentru suma respectivă

Prime de Crăciun 2023. Decembrie este luna cadourilor pentru milioane de angajați. În prag de sărbatori conducerile companiilor oferă angajaților prime de Crăciun ori vouchere cadou.

Conform Codului fiscal, in cazul cadourilor in bani si/sau in natura, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, nu depaseste 300 lei.

Un salariat are 2 copii. Societatea acorda copiilor salariatilor, din fondul de cheltuieli socio-culturale, pungi cadou cu ocazia Craciunului.

Citește și: Salariile bugetarilor se majorează diferit de la 1 ianuarie. Ce bugetari primesc 20% în plus în 2024. Alte beneficii extrasalariale se îngheaţă sau se taie!

 

Câți bani poate primi ca primă de Crăciun un angajat cu mai mulți copii fără să plătească impozit pentru suma respectivă

Legislația actuală prevede că în cazul cadourilor in bani si/sau in natura, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori de Crăciun, veniturile sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte nu depaseste 300 lei, potrivit infotva.manager.ro.

Citește și: Codul Fiscal prevede ce valoare pot avea primele de Crăciun ale angajaţilor. Se pot acorda sume în bani, produse sau tichete

Un angajat cu 2 copii poate benefica de 300 lei pentru fiecare copil aflat în grijă, adică 2 x 300= 600 lei, suma neimpozabila. La această sumă se poate adăuga 300 lei pentru angajat, dacă acest lucru este prevazut in contractul de munca sau regulamentul intern.