Prima decapitare în CEX PSD. Liviu Alexa, debarcat din fruntea filialei PSD Cluj

Liderii PSD au decis marți, în ședința Comitetului Executiv Național să îl schimbe din funcție pe președintele organizației PSD Cluj, Liviu Alexa. Acesta va fi înlocuit de fostul ministru al Economiei, Gheorghe Șimon.

14 ian. 2020, 13:29
Prima decapitare în CEX PSD. Liviu Alexa, debarcat din fruntea filialei PSD Cluj

Liviu Alexa a fost numit președinte al organizației PSD Cluj la propunerea Vioricăi Dăncilă. Fostul lider PSD s-a remarcat prin ieșirile publice în care a jiginit mai mulți jurnaliști din Cluj. În luna octombrie acesta a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook în care îi numea pe jurnaliștii din Cluj „boschetari de presă”.

„De dimineață, marea asociație a papagalilor de presă din Cluj, compusă din boschetari, degeaba vă supărați, sunt niște boschetari de presă, au trimis doamnei Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă, despre nesimțitul de Alexa care vorbește ca un măgar și îi jignește pe jurnaliști. Bă, nene, care jurnaliști? Eu sunt jurnalist”, spunea Liviu Alexa despre jurnaliștii care i-au transmis o scrisoare Vioricăi Dăncilă în care îi semnalau comportamentului liderului PSD.

Citeşte şi: CExN al PSD a aprobat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

Alexa este unul dintre jurnaliștii care îl consiliau pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea. De altfel, firma lui Liviu Alexa apare pe statele de plată ale partidului. PSD a plătit începând cu anul 2016, din subvenția de la stat, aproximativ 430 000 de lei către firma Pagina Ciudatului SRL, deținută de Liviu Alexa, scrie Digi24.

Liviu Alexa deține postul de televiziune NCN și site-ul Ziar de Cluj.