Băsescu, despre Udrea: „Nu vă uitaţi la ea că este blondă”. Mesajul pentru Blaga

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că ar fi vrut ca la şefia PDL să candideze şi Cristian Preda, că Vasile Blaga nu mai are potenţial de creştere şi, pe de altă parte, că nu înţelege de ce a plecat din PDL Mihai Stănişoară, precizând că s-ar fi aşteptat ca acesta să candideze în PDL.

12 mart. 2013, 19:43
Băsescu, despre Udrea: „Nu vă uitaţi la ea că este blondă”. Mesajul pentru Blaga

Eu ţin la Blaga foarte mult, dar îi spun «Stop, pentru că îngropi PDL, şi nu aş vrea să îl îngropi». Vasile nu mai are potenţial de creştere. Probabil potenţialul lui s-a suprapus cu al meu, suntem şi în aceeaşi generaţie”, a spus şeful statului, la Digi24.

El a spus, potrivti Mediafax, că ar fi vrut ca la şefia PDL să candideze Cristian Preda, care s-a apropiat de partid în ultima vreme.

Băsescu a mai spus că Elena Udrea poate fi o soluţie pentru PDL, pentru că are potenţial de creştere.

Cred că este un politician realist. Nu vă uitaţi la ea că este blondă. Este un politician pragmatic. Ştie foarte bine că epoca Băsescu s-a terminat”, a spus preşedintele.

Preşedintele a mai spus că şi Monica Macovei poate însemna o soluţie, dacă demonstrează că rămâne aproape de partid, ea fiind simbolul luptei anticorupţie.

El a mai spus că nu înţelege de ce a plecat Mihai Stănişoară din PDL. Întrebat dacă poate fi vorba despre facilitarea accesului la serviciile secrete, Băsescu a răspuns: „Vă dau scris că nu”.

Poate doar în apropierea de Masonerie”, a adăugat Băsescu, menţionând, în acest context, că şi Sorin Frunzăverde a trecut la PNL.

Băsescu a mai spus că personal nu a fost sprijinit de Masonerie, sau cel puţin nu a conştientizat asta.