Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, pe coperta Vanity Fair degustând diamante ca pe spaghetti

În plină criză diplomatică între Washington şi Mexic, ediţia mexicană a revistei Vanty Fair o înfăţişează pe noua Primă Doamnă a SUA, Melania Trump pe punctul de a degusta diamante.

28 ian. 2017, 13:11

Melania Trump, în vârstă de 46 de ani, apare pe copertă îmbrăcată în alb, surâzătoare, într-o ţinută foarte elegantă, aşezată la o masă şi având în faţă o farfurie plină cu bijuterii din care se serveşte cu un colier pe care îl înfăşoară pe furculiţă ca pe spaghetti.

Versiunea mexicană care a apărut pe coperta revistei americane este inoportună, mai ales că soţul ei, nou preşedinte al SUA, Donald Trump, a semnat documente prin care vrea să ridice un zid antiimigraţie la frontiera cu Mexicul.

Politologul şi editorialistul jurnalului mexican Reforma, Denise Dresser, a ironizat iniţiativa pe twitter: „Un bun exemplu de sensibilitate, empatie, de patriotism şi inteligenţă editorială” …

Alţi internauţi au afirmat că alegerea revistei a fost „umilitoare” şi „de prost gust”, într-un moment în care Donald Trump nu mai conteneşte cu criticile şi ameninţările la adresa Mexicului. „Nu, nu este vorba despre o poveste de adulaţie”, s-a apărat Vanity Fair, varianta mexicană, pe Twitter.

În reportajul său, Vanity Fair Mexic o prezenta pe cea de-a treia soţie a lui Donald Trump şi fost fotomodel ca fiind o femeie mai degrabă „timidă, frumoasă şi delicată”.

Vanity Fair Mexic,  lansată în aprilie 2015, o polemică asemănătoare cu cea de acum, punând-o pe copertă pe actriţa Angelica Rivera, soţia preşedintelui Mexicului, Enrique Peña Nieto, aflată laoriginea unui scandal. ea achiziţionase o proprietate de lux evaluată la mai multe milioane de dolari cu ajutorul unei întreprinderi care beneficia în schimb de contracte publice.