Prima ediţie critică a volumului „Mein Kampf” a ajuns în librăriile din Germania

Prima ediție critică a manifestului anti-semitic al lui Hitler, Mein Kampf, a ajuns, vineri, în librăriile din Germania.

09 ian. 2016, 16:50

Publicat pentru prima dată în 1925, volumul Mein Kampf detaliază opiniile politice ale lui Hitler și planurile sale pentru viitorul Germaniei, descrie superioritatea „rasei ariene” și argumentează pentru exterminarea completă a evreilor, potrivit Agerpres.

Noua ediție, beneficiind de circa 3.500 adnotări și note de subsol, este menită să critice și să respingă ideologia liderului nazist.

Este imperativ să-l demontăm permanent pe Hitler și propaganda sa, și prin urmare, să eliminăm eficacitatea puterii simbolice a acestei cărți„, a indicat Institutul de Istorie Contemporană din Munchen, instituția care a tipărit această ediție pe site-ul său.

Deși noua ediție este adnotată, ea rămâne controversată, în condițiile în care unele voci critice se tem că aceasta ar putea ajuta la răspândirea de ideologiei extremiste de dreapta.

După Al Doilea Război Mondial, guvernul Statelor Unite a transferat drepturile de autor pentru carte landului Bavaria, ale cărui autorități au împiedicat publicarea cărții din respect pentru victimele Holocaustului și pentru a preveni incitarea la ură

Drepturile de autor deținute de land au expirat la sfârșitul lunii trecute, la 70 de ani de la moartea lui Hitler.