Prima emisiune TV a lui Assange, fondatorul Wikileaks: L-a intervievat pe liderul Hezbollah VIDEO

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, şi-a lansat propriul talk show de televiziune. El se numeşte The World Tomorrow - Lumea de mâine - şi e transmis pe canalul rusesc Russia Today. În prima ediţie a emisiunii, Assange l-a intervievat pe liderul grupării Hezbollah, Hassan Nasrallah, un personaj controversat şi destul de retras, care apare extrem de rar în faţa camerelor de filmat.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 06:26
Prima emisiune TV a lui Assange, fondatorul Wikileaks: L-a intervievat pe liderul Hezbollah VIDEO

Nasrallah este liderul organizaţiei Hezbollah, o grupare cu sediul în Liban, care sprijină lupta de eliberare palestiniană. Occidentul a catalogat reţeaua drept teroristă, în vreme ce localnicii din Orientul Mijlociu o consideră o mişcare pentru libertate.

„De ce aţi sprijinit „Primăvara Arabă” în Tunisia, Yemen, Egipt şi în alte ţări, dar nu şi în Siria?”, îl întreabă Assange pe Nasrallah.

„Toată lumea ştie că regimul lui Bashar al Assad a sprijinit rezistenţa din Liban şi din Palestina fără să cedeze în faţa presiunilor americane şi israeliene, deci este un regim care a ajutat foarte mult cauza palestiniană”, a explicat liderul Hezbollah.

Nasrallah spune că luat legătura cu părţile beligenrante din Siria şi a încercat să faciliteze negocierile pentru e preveni războiul civil.

Interviul a fost realizat printr-o legătură video între Liban şi Marea Britanie, deoarece cei doi interlocutori nu s-au putut întâlni faţă în faţă. Julian Assange se află în arest la domiciliu şi nu poate părăsi Londra, iar Hassan Nasrallah se ascunde în locuri secrete, pentru a evita atentatele la viaţa sa.