Prima facultate de TikTok din lume a fost inaugurată. „Dacă vrei să fii un lider în viaţă, asta e pentru tine”

Prima facultate de TikTok din lume a fost deschisă la Kiev, în Ucraina, iar scopul este de educa tinerii pentru a deveni lideri în domeniul social-media.

20 sept. 2021, 15:44
Prima facultate de TikTok din lume a fost inaugurată. „Dacă vrei să fii un lider în viaţă, asta e pentru tine”

Prima universitate, unde studenții pot lua cursuri specializate pentru a deveni experți în TikTok, s-a deschis în Kiev, Ucraina.

Universitatea de Cultură şi Arte din Kiev are o facultate dedicată platformei TikTok şi care pregăteşte tinerii pentru un viitor job în acest domeniu.

Un artist și profesor, pe nume Mykhail Poplavskyi, cadru didactic la Universităţii de Cultură şi Arte, va fi primul rector al noii înfiinţatei facultăţi.

„Misiunea mea principală e aceea de ‘ucrainiza’ TikTok-ul şi de a conduce tinerii creativi şi sofisticaţi, tinerii care vor modela istoria modernă a Ucrainei”, a declarat profesorul.

Una dintre profesoarele neobișnuitei facultății va fi Lilija Moschaewa, absolventă a Universităţii de Cultură şi Arte, care va coordona catedra de cultură şi creaţie.

„Universitatea de Cultură şi Arte şi domnul Michail Poplawski sunt mereu în trend şi în pas cu vremurile. Acum, lumea se dezvoltă într-un ritm mult mai alert, iar TikTok a preluat poziţia de lider în domeniul social media. Dacă vrei să fii un lider în viaţă, TikTok e pentru tine”, a mărturisit Lilija Moschaewa.

Există și voci care sunt în dezacord total cu aceste platforme, unul dintre detractori este Pawel Durow, fondatorul unei alte reţele de socializare cu impact uriaş – Telegram. El a declarat că Netflix şi TikTok au un impact negativ asupra creierului. Potrivit acestuia, oamenii îşi hrănesc mintea cu show-uri TV şi videoclipuri, nu cu informaţii de calitate care pot schimba lumea, relatează observatornews.ro.

Facultatea din Norvegia unde studenții învață în ultra-lux! Imaginile virale!

Facultatea din Norvegia e cu totul aparte

. Astfel, de la designul modern şi luminos, la supermarketul din incintă, cu ghişee pentru alimente proaspete, această unitate de învăţământ este total diferită de cele la care participă majoritatea studenţilor din întreaga lume.

Andrea Ludvigsen a reuşit să devină virală pe reţelele de socializare, după ce a postat un videoclip, în care prezintă întregii lumi cum arată campusul de ultimă generație din Oslo al BI Norwegian Business School.

În două clipuri scurte, Andrea împărtăşeşte modul în care studenții se pot întâlni la o cafea în Starbucks, pot studia în atriumul uimitor cu ferestre din podea până pe acoperiș sau pot lua un lift până la una dintre marile săli de curs.

Există un spaţiu amenajat cu foarte multe mese în centrul clădirii, unde elevii se pot întâlni pentru a lucra sau pentru a socializa. Oamenii au fost uimiți de cât de modernă și primitoare arată școala. Unul dintre videoclipuri a fost vizionat de peste 20 de milioane de ori și are mai mult de 4 milioane de aprecieri. BI Norwegian Business School oferă cursuri universitare și postuniversitare. Taxele pentru cursurile de licenţă de trei ani, pentru facultatea din Norvegia încep de la 8 590 de euro pe an. În schimb, universitățile engleze de top percep studenților 9.250 de lire sterline pe an, iar studenții internaționali plătesc mult mai mult.

Facultatea din Norvegia este o fundație non-profit, al cărei unic accent este educația și cercetarea. Orice profit este canalizat înapoi în școală pentru a „întări mediul de cercetare și învățare al BI” în conformitate cu obiectivele școlii.

 

ovid-19.