Prima femeie pe o bancnotă din Argentina VIDEO

Argentina are prima bancnotă cu chipul unei femei. Este vorba despre Eva Peron, binecunoscută artistă de cabaret şi fosta soţie a preşedintelui Juan Peron.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 13:02
Prima femeie pe o bancnotă din Argentina VIDEO

Eva Peron sau Evita, cum era cunoscută, apare pe bancnota de 100 de pesos, adică valoarea a 20 de dolari. Decizia îi aparţine actualului preşedinte, Cristina Fernandez, care a vrut să comemoreze astfel 60 de ani de la moartea artistei.

Cred că acest proiect de lege este un tribut pe care îl datorăm şi o metodă să corectăm greşelile de până acum. Nu am lansat bancnota pentru că Eva a fost perfectă şi nici pentru că este considerată o sfântă. Dimpotrivă, ceea ce a făcut-o importantă şi de neuitat este faptul că era o femeie provenită dintr-un sat sărac care a avut norocul să întâlnească un om şi poporul„, a declarat Cristina Fernandez, preşedintele Argentinei.

Odată căsătorită cu Juan Peron, preşedintele Argentinei în anii ’40, Eva a început să se implice în viaţa politică. I-a ajutat pe cetăţeni şi a făcut ca ţara ei să fie remarcată la nivel mondial. Eva Peron a devenit foarte cunoscută mai ales după lansarea filmului „Evita”, în care a fost interpretată de Madonna. Fosta Prima Doamnă a murit la 33 de ani, de cancer uterin.