Premieră istorică pentru România. Ea este prima femeie devenită șefă de promoție a maiștrilor militari din Forțele Navale. Porecla dată de colegi

O tânără, de 22 de ani din Botoșani, este prima șefă de promoție a maiștrilor militari din Forțele Navale. Ea a absolvit studiile postliceale militare de marină cu media 9,60.

02 aug. 2021, 21:59
Premieră istorică pentru România. Ea este prima femeie devenită șefă de promoție a maiștrilor militari din Forțele Navale. Porecla dată de colegi

O tânără, din Botoșani, pe nume Iuliana Murariu, a devenit la 22 de ani prima femeie, șefă de promoție maiștrilor militari din Forțele Navale. Iuliana Murariu a absolvit studiile postliceale militare de marină cu media 9,60, la specialitatea Timonier și tehnică de navigație navală.

Prima femeie care este șefă de promoție maiștrilor militari din Forțele Navale este interesată de studiul științelor exacte și visează de când era copil să devină polițist. Ambiția și munca depusă au adus-o aproape de mare, unde a devenit apărător al legii pentru frontierele de apă.

Iuliana a câștigat aprecierea și respectul colegilor de breaslă, care au poreclit-o „Doamna dirigintă”, în semn de recunoaștere pentru implicarea și determinarea de care a dat dovadă.

Povestea tinerei a fost prezentată într-o postare a Școlii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

„Este un rezultat al muncii mele din ultimii doi. A fost visul meu dintotdeauna să devin polițistă și am investit foarte mult efort pentru această realizare. Mulți nu mi-au dat șanse, dar cel mai important este că am avut susținerea familiei în alegerea mea și cred că prin performanța aceasta a mea am demonstrat că posed ambiția și dedicarea necesare pentru atingerea succesului”, e declarat emoționată Iuliana Murariu.

O tânără, șefă de promoție a Școlii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale: „Sunt perfecționistă și responsabilă”

În mod surprinzător, tânăra a afirmat că s-a adaptat ușor sistemului militar datorită firii pefecționiste și responsabile. Iuliana Murariu a mai menționat că instrucția din timpul școlii a avut un rol esențial în a-și depăși limitele.

„Pentru mine, adaptarea la sistemul militar a fost mai ușoară decât s-ar fi așteptat oricine. M-a ajutat faptul că sunt perfecționistă, responsabilă și că nu las niciodată lucrurile la voia întâmplării. Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale reprezintă locul unde mi-am văzut ambiția profesională devenind realitate și cred că este și locul ideal de start pentru orice tânăr atras de cariera militară. Cei doi ani petrecuți în școală chiar m-au încântat. A fost o șansă să descopăr în amănunt viața din spatele uniformei și cum ajunge cineva să poarte impecabil o ținută încărcată de valori și simboluri, așa cum este uniforma militară. În privința instrucției militare, aceasta, cred eu, are rolul de a te face să-ți descoperi și să îți explorezi potențialul. Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu. Viața de elev militar a însemnat cu precădere depășirea a numeroase limite pe care credeam că le am. Privită din anumite perspective, profesia de agent de poliție poate fi considerată aparte de cea de maistru militar, dar tot sunt de părere că educația militară mi-a consolidat coloana vertebrală și m-a făcut un om mai puternic”, afirmă agent de poliție Iuliana Murariu.


loading...