Prima fotografie a femeii ucise de un rechin într-o cunoscută staţiune din Egipt

Autorităţile din Egipt au decis să închidă mai multe plaje de la Marea Roşie, după ce o femeie de 68 de ani a fost ucisă de un rechin în timp ce înota. Atacul a avut loc în largul coastei Sahl Hasheesh, un cartier al staţiunii Hurghada, printre destinaţiile de vacanţă preferate de români.

04 iul. 2022, 10:59
Prima fotografie a femeii ucise de un rechin într-o cunoscută staţiune din Egipt

O a doua femeie ucisă duminică în Egipt, în urma unor atacuri de rechini în Marea Roșie, este din România a anunțat Ministerul egiptean al Mediului.

Identitatea primei victime a fost dată publicităţii luni, aceasta fiind Elisabeth Sauer, o femeie de 68 din Austria, care înota în apă de mică adâncime, chiar în apropiere de mal, când a fost atacată de un rechin.

Elisabeth, care a fost consilier local între anii 1998 şi 2004, ar avea o fiică, conform informaţiilor apărute în presa internaţională. Femeia era căsătorită cu un austriac de origine egipteană, căruia i-a spus înainte de atac că vrea să mai intre puţin în mare, scrie The Mirror.

În urma tragediei, autorităţile egiptene au decis că închidă plajele de la Marea Roşie. Victima a fost transportată la un spital în urma atacului, transmite agenţia Reuters.

Medicii au încercat să o resusciteze pe femeie, însă acesta a murit din cauza nsuficienţei circulatorii, care reprezintă o scădere bruscă a tensiunii arteriale ca urmare a rănilor şi a pierderii de sânge, a precizat sursă de la Direcţia pentru Afaceri Sanitare din Marea Roşie.

Elisabeth Sauer

Momentul în care ea a fost atacată de rechini a fost filmat de martori.

Citeşte şi: Detalii şocante în cazul femeilor ucise de rechini în Egipt. Martorii fac acuzaţii grave: „Salvamarii au confundat rechinii cu delfinii. Au şters filmările din telefoanele oamenilor”

La câteva ore de la atacul asupra femeii din Austria, trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la mică distanţă de locul primului incident, cauza morţii fiind tot un atac al rechinilor.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri urgente pe lângă autorităţile egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii decesului.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”, a transmis ministerul.

Citeşte şi: Români dispăruţi după ruperea unui gheţar din Alpi, în Italia

 


loading...