Prima fotografie făcută coronavirusului. Poza a fost realizată chiar în momentul în care virusul se multiplică FOTO

Oamenii de știință au reprodus cu succes o imagine mărită care prezintă particule ale coronavirusului 2019-nCoV care se înmulţesc dintr-o celulă infectată.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 20:10

Pentru prima dată de la începutul epidemiei, oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong au reuşit să capteze o imagine cu particule de coronavirus 2019-nCoV, în timp ce acestea se separă de membrana unei celule infectate. Fotografia arată astfel procesul de duplicare a virusului. Citat de Bloomberg, John Nicholls, profesor de patologie clinică la universitate, a declarat că fiecare celulă infectată produce mii de particule de virus care, la rândul lor, infectează alte celule.

De asemenea, omul de știință indică faptul că unul dintre obiectivele studiului este să înțeleagă procesul de înmulțire a noului virus, în comparație cu virușii similari care au fost la originea epidemiilor din 2003, din Asia (SARS-CoV), și din Orientul Mijlociu, în 2017 (MERS-CoV).

După primul caz de îmbolnăvire raportat către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe 31 decembrie 2019, coronavirusul 2019-nCoV a făcut 213 de morți și aproximativ 10.000 de persoane au fost infectate. Deși niciun pacient nu a murit în afara Chinei, boala a afectat deja 21 de ţări.