Prima groapă pe centura Bacău, inaugurată în prezenţa lui Iohannis şi a premierului Orban. Reacţia CNAIR FOTO

Potrivit unor fotografii postate de un societate comercială de vulcanizare şi service din Bacău, deja a apărut prima groapă pe tronsonul A7 - varianta ocolitoare Bacău, după ce miercuri la prânz a fost inaugurată de membrii Executivului, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

03 dec. 2020, 19:53

Prima groapă pe centura Bacău,  reactia CNAIR: Circulaţia pe Varianta de Ocolire a municipiului Bacău se desfăşoară cu restricţie de viteză de 90 km/h, întrucât până la recepţia finală a lucrărilor constructorul mai are de realizat o serie de rosturi, informează Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), informează Agerpres.

Astfel, potrivit CNAIR, deteriorările apărute au fost determinate de o eroare de fabricaţie a unui rost de la podul de la km 3+150, partea dreaptă. „Imediat ce a fost constatată această problemă, antreprenorul a semnalizat zona respectivă şi a executat în regim de urgenţă lucrările de remediere, astfel încât la această oră se circulă în condiţii de siguranţă pe toată lungimea VO Bacău. Având în vedere că, până la recepţia finală a lucrărilor, constructorul mai are de realizat astfel de rosturi, circulaţia pe acest obiectiv se desfăşoară cu restricţie de viteză de 90 km/h”, menţionează CNAIR.

Prima groapă pe centura Bacău, inaugurată în prezenţa lui Iohannis şi a premierului Orban. „Ieri (miercuri – n.r.), cu 4 zile înainte de alegeri, Orban, Iohannis şi Bode au dat drumul la Varianta de Ocolire Bacău. Fără parapeţi de protecţie pe 3 km, fără dispozitive de acoperire a rosturilor de dilataţie (au turnat afalt sa dea bine la presă) şi cu alte elemente de siguranţă lipsă. Câteva ore mai târziu primele maşini îşi spărgeau jantele în găurile apărute la rosturile nefinisate. Vă aduceţi aminte de inaugararea lui Ponta din 2014? Este ca nu avem nici o diferenţă?”, a scris un internaut pe un grup de Facebook numit Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR S.A.
De asemenea, reprezentanţii de la firma „Vulcanizare & Service Mobil Bacău” arată, pe pagina de Facebook, câteva poze de la intevenţii pe care le-au avut la faţa locului, pentru a-i ajuta pe şoferii care şi-au defectat maşinile din cauza gropii apărute în asfalt. Fotografiile arată şi cauciul roţii unei maşini tăiat din cauza impactului cu groapa respectivă.

Klaus Iohannis a inaugurat şoseaua de centură Bacău. „Acest tronson a fost finalizat cu un an de zile înainte de termen. Avem antreprenori români foarte performanţi”

La evenimentul de inaugurare a variantei ocolitoare Bacău, premierul Ludovic Orban precizat că aceşti aproape 17 kilometri din viitoarea autostradă A7 au fost finalizaţi cu mai bine de un înainte de termen.

„Vreau ca lucrurile să fie foarte clare şi oamenii să ştie adevărul. Câteva lucruri simple. Când am fost învestiţi ca Guvern de către Parlament progresul fizic era de 27%. Tot ce vedeţi aici s-a realizat de la 27% în anul de guvernare. Am rezolvat toate problemele care ţineau de acord de mediu, care erau extrem de importante. În mandatul Guvernului nostru, Comisia Europeană a aprobat finanţarea din fonduri europene a acestui proiect, tocmai pentru că am reuşit să realizăm toate documentaţiile şi toate procedurile în conformitate cu exigenţele de la nivelul UE”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la  la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău, unde a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.
CNAIR preciza miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook, datele despre proiect:
„Lungimea întregii lucrării este de 30,843 km. Reamintim că în data de 03.09.2020 s-a deschis traficul pe 7,366 km, iar astăzi, 02.12.2020 s-a deschis traficul pe 20,299 km din care 16,269 km sunt la profil autostrada, temporar viteza maximă de circulaţie pe acest sector de drum va fi de maxim 90 km/h.

Prima groapă pe centura Bacău. Antreprenorul este Asocierea dintre SC Spedition UMB SRL si SC Tehnostrade SRL, iar valoarea contractului este 668.330.294,63 lei fără TVA.
Sursa de finanţare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Proiectul a constat în construirea a:

• 7 poduri
• 8 pasaje
• 1 nod rutier
• 7 intersectii de tip giraţii
• 1 parcare de scurta durata

Realizarea variantei de ocolire a Municipiului Bacău va avea efecte pozitive privind: reducerea emisiilor de poluanţi în aer în zona locuită a municipiului Bacău, fluidizarea traficului din zonă, reducerea timpului şi costurilor de transport, creşterea siguranţei în trafic şi este amplasat pe Reţeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T), proiect al Uniunii Europene care prevede crearea unei reţele complete de transport auto, feroviar şi naval”, conform postării CNAIR, pe reţeaua de socializare.


loading...