Prima lovitură încasată în instanţă de Dan Diaconescu. Este acuzat de act sexual cu un minor şi de folosire a prostituţiei infantile

Curtea de Apel Constanţa a respins cererea de strămutare a procesului lui Dan Diaconescu, judecat pentru act sexual cu un minor și folosire a prostituției infantile în formă continuată. Decizia magistraților este definitivă, iar fostul politician trebuie să plătească 300 de lei cheltuieli judiciare.

22 dec. 2023, 16:19
Prima lovitură încasată în instanţă de Dan Diaconescu. Este acuzat de act sexual cu un minor şi de folosire a prostituţiei infantile
Prima lovitură încasată în instanţă de Dan Diaconescu. Este acuzat de act sexual cu un minor şi de folosire a prostituţiei infantile

Prima lovitură încasată în instanţă de Dan Diaconescu. Procurorii îl acuză pe fostul politician și prezentator de televiziune de comiterea mai multor infracțiuni în legătură cu acte sexuale consimțite cu o minoră.

Dan Diaconescu se confruntă cu o primă înfrângere în procesul judiciar pentru acuzațiile de act sexual cu un minor și folosire a prostituției infantile în formă continuată. Cererea sa de strămutare a procesului, depusă în urmă cu scurt timp, a fost respinsă de Curtea de Apel Constanța într-o decizie definitivă.

Potrivit minutei Curții de Apel, cererea a fost respinsă ca nefondată, iar Dan Diaconescu trebuie să plătească 300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Decizia a fost pronunțată în ședința publică de vinei, 22 decembrie 2023.

Citeşte şi: Dan Diaconescu vrea să scape cu orice preț de probele care l-ar putea trimite în spatele gratiilor! Realizatorul TV face pe șantajatul în dosarul care a șocat România

Judecătoria Constanța a decis cu o lună în urmă că procesul împotriva lui Dan Diaconescu poate începe, avându-l în acuzare pentru act sexual cu un minor și folosire a prostituției infantile în formă continuată. Procurorii susțin că fostul politician a întreținut relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia și că aceasta practica prostituția.

Printre acuzații, procurorii menționează că, în noiembrie 2020, Dan Diaconescu a avut raporturi sexuale și acte sexuale orale cu o victimă în vârstă de 15 ani și 4 luni, contra unei sume de 300 de lei, într-un hotel din București. Alte infracțiuni similare au fost comise și în septembrie 2020, iar acuzațiile includ și episodul din august 2021, petrecut în dormitorul unui apartament din Constanța.

Fostul prezentator de televiziune se află acum în fața unui proces complex, iar respingerea cererii de strămutare aduce un nou episod în această dramă judiciară. Dan Diaconescu, recidivist postexecutoriu, riscă consecințe serioase dacă va fi găsit vinovat de aceste infracțiuni grave.