Prima lună cu Superbebe

În sfârșit, bebelușul pe care îl așteptai de 9 luni a sosit! Pe lângă fericirea de nedescris, apare oboseală, dar și stresul că uneori nu știi dacă ceea ce faci este bine sau dacă înțelegi cu adevărat de ce are nevoie copilașul tău. Prima perioadă de după naștere poate fi mai dificilă, de aceea îți oferim câteva informații care te pot ajută în prima luna cu Superbebe.

RomaniaTV.net
02 ian. 2019, 14:56
Prima lună cu Superbebe

Prima zi

Bebelusul este verificat de moasa, dar si de neonatolog, daca respira normal, daca pielea nou nascutului arata bine, ii masoara greutatea, ii evalueaza reactiile reflexe etc.

Daca iti doresti sa alaptezi este bine sa pui bebelusul la san inca din primele doua ore de la nastere. Aceasta hranire precoce stimuleaza colostrul (acel lapte semi-transparent, usor galbui, care precede laptele matern propriu-zis).

A doua zi

Stiai ca ritmul cardiac al bebelusului este de doua ori mai rapid decat al tau?

Scaunele bebelusului tau sunt maro-verzui, consistente si lipicioase.

A treia zi

Nu te speria daca observi ca uneori ochii bebelusului se incruciseaza. Se intampla destul de des la inceput, pana se mai intaresc muschii oculari. Poti afla mai multe despre Nou nascutul si simturile: el vede, aude, miroase, simte gustul si adora atingerile!

A patra zi

Daca nasterea a decurs bine, in aceasta zi te poti intoarce acasa cu bebelusul.

Stiai ca un nou nascut doarme in jur de 16 pana la 20 de ore pe zi?

Pentru a evita riscul de moarte subita la sugar, doctorii recomanda ca acesta sa fie culcat pe spate fara sa fie invelit cu paturica, iar temperatura camerei sa fie, de aproximativ, 20 de grade Celsius.

Prima saptamana

Limiteaza pe cat posibil, vizitele la domiciliu. Daca totusi musafirii sosesc, nu trezi bebelusul pentru a-l arata.

A doua saptamana

Asculta-ti instinctul matern. El stie cel mai bine de ce are nevoie copilul tau! Citeste si: Mama, copilul si incredibilul instinct matern

Este important sa ai grija si de tine.

Citeste continuarea pe superbebe.ro