Prima mamă-bărbat din Marea Britanie se confesează: Vreau să fiu un tată bun

Un bărbat despre care se crede că ar fi primul din Marea Britanie care a dat naştere unui copil, a făcut dezvăluiri despre experienţa prin care a trecut şi despre intenţiile lui publicaţiei Mail on Sunday. Bărbatul i-a cerut publicaţiei britanice să nu-i dezvăluie adevăratul nume şi să îl numească, simplu, "Bob".

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 15:51
Prima mamă-bărbat din Marea Britanie se confesează: Vreau să fiu un tată bun

Când s-a născut, Bob era fată.  De 5 ani este bărbat, schimbându-şi numele şi sexul înainte de a se decide să conceapă un copil cu partenerul său de viaţă, de care s-a desparte acum.

După ce a terminat tratamentul hormonal, în martie 2011, Bob a născut o fetiţă căreia obişnuieşte să îi spună „îngeraşul meu”. A cerut de asemenea ca nici numele fetiţei sale să nu fie divulgat.

„Nu am făcut toate astea ca să devin faimos. Nu vreau să afle toată lumea că sunt transsexual. Vreau numai să le fiu de folos, în anonimat, celor care vor să afle câte ceva din experienţa mea (…) Nu vreau să fiu celebru ca Thomas Beatie (americanul socotit ca fiind primul bărbat care a născut, n.r.). Trebuie să mă gândesc şi la fiica mea şi nu cred că ar fi bine prentru ea să se afle toate aceste lucruri”, a răspuns Bob, când a fost întrebat de ziarişti dacă vrea să-şi povestească această experienţă de viaţă.

Bob are 27 de ani, iar în facultate a avut o relaţie homosexuală cu unul dintre colegii săi. S-au despărţit recent, iar Bob o creşte singur pe fetiţa sa care are acum 11 luni. Micuţa îi spune lui Bob „Dada”, iar pe fostul său partener îl numeşte „celălalt  tată” al fetiţei. Bob insistă asupra anonimatului, deoarece foarte puţini dintre prietenii săi îi cunosc povestea şi nu vrea să fie catalogat ca fiind un părinte transsexual, pentru că el spune că este bărbat.

Bob a dat detalii despre cazul său pe blog. Primele informaţii datează din 16 iulie 2010, când Bob îşi exprimă bucuria că va fi mamă, după ce aflase rezultatul testului de sarcină. „Am pus testul lângă mine, în timp ce căutam mesajele pe blog şi mă uitam să văd ce-mi arată, în timp ce mă pregăteam să fiu dezamăgit. Dar nu a fost cazul. Eram însărcinat. Clar ca bună ziua. L-am citit şi l-am recitit, iarăşi şi iarăşi. Mi-au dat lacrimile de fericire şi am fugit în dormitor să îi dau vestea şi partenerului meu. Eram atât de încântat, de emoţionat … Nu sunt nici primul şi nici ultimul bărbat care va naşte, dar cei ca noi nu sunt încă pe deplin înţeleşi şi acceptaţi. Mai e mult până să se întâmple asta. Dar un singur lucru am învăţat din tot acest drum, de la femeie la bărbat : răbdarea”, scria Bob pe blogul său, postând şi o fotografie a rezultatului acelui test de sarcină.

Bob se temea totuşi de ceea ce s-ar fi putut întâmpla după ce sânii lui se vor fi mărit şi vor fi produs lapte. De asemenea, s-a temut să nu piardă sarcina.

El a descris sarcina din unica perspectivă a unui bărbat însărcinat : „Văd toate acestea nu numai ca pe o experienţă minunată, ci chiar ca pe un experiment cu adevărat bun, pentru că mă ajută să înţeleg din interior cum este cu sarcina. De fapt, nu putem înţelege acest lucru decât atunci când îl trăim.”

„Au trecut abia cinci zile, dar parcă au fost cinci săptămâni. Simt cum mi s-a ascuţit simţul mirosului. Este tot mai puternic pe zi ce trece. Simt şi cel mai slab miros, este fantastic”.

Apoi, el dezvăluie cum şi-a ascuns sarcina cu succes purtând „îmbrăcăminte largă”.  Pe un forum pentru părinţi transsexuali, el scrie că părinţii lui au primit „bine” vestea că el este însărcinat.

„Păreau să se simtă în regulă, dar mă tem că vor încerca să mă convertească din nou în femeie, pentru sănătatea mintală a copilului care se va naşte. Mama mi-a spus deja că voi fi o mamă bună, dar eu i-am spus că voi fi un tată bun. S-a obişnuit şi cu asta”, mai scrie Bob, adăugând că numai una dintre mătuşile lui a avut manifestări neplăcute, aproape grosolane, faţă de el, întrebându-l când va renunţa la „tâmpenia” de a fi bărbat.

Tot ceea ce nu a dezvăluit Bob a fost dacă fetiţa a fost concepută din sperma partenerului său. Bob şi-a păstrat uterul. Despre naşterea fetiţei lui s-a aflat întâmplător, abia la sfârşitul săptămânii trecute, când o persoană a contactat o asociaţie care apără drepturile homosexualilor şi ale trassexualilor, Asociaţia Beaumont, dezvăluind că ştie de acum şase luni că un transsexual a născut un copil.

Bob şi-a închis blogul şi nici nu mai frecventează ca înainte cluburile de homo şi transsexuali de când a născut fetiţa.