PRIMA MAŞINĂ. Patru tineri din Bucureşti, Argeş şi Tulcea au beneficiat de garanţii de la FNGCIMM

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat la sfârşitul lunii martie primele patru garanţii în cadrul programului "Prima Maşină", valoarea medie a garanţiei fiind de peste 23.000 de lei, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
10 apr. 2015, 11:31
PRIMA MAŞINĂ. Patru tineri din Bucureşti, Argeş şi Tulcea au beneficiat de garanţii de la FNGCIMM

PROGRAMUL „PRIMA MAŞINĂ”. Beneficiarii sunt patru tineri din Bucureşti, Argeş şi Tulcea, profesează în domeniile IT, administraţie publică şi apărare şi au accesat credite de la Alpha Bank şi CEC Bank, a anunţat vineri FNGCIMM.

Conform Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice pot achiziţiona un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%, costul finanţării având o marjă maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M).

PRIMA MAŞINĂ. Pot beneficia de program persoanele care la data solicitării creditului au vârsta minimă de 18 ani şi care nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, nu înregistreză restanţe la plata altor credite bancare şi nu au obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat.

Potenţialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanţiei. Autoturismul acumpărat prin program trebuie să îndeplinească cel puţin cerinţele minime ale standartului Euro 5, iar preţul de achiziţie nu depăşeşte 50.000 de lei , la care se adaugă TVA, după caz. Împrumuturile vor reprezenta maxim 95% din preţul de achiziţie al maşinii cu TVA.

Finanţatorii înscrişi în program sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, RCI Leasing România IFN, Porsche Bank România, CREDITCOOP, IFN Comsig Leasing S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN S.A., Banca Românească, Banca Transilvania şi Intesa SanPaolo Bank.

Programul Prima Maşină are un plafon de 350 milioane lei pentru anul 2015.