Liviu Dragnea, pedepsit de conducerea Penitenciarului Rahova după interviu

Liviu Dragnea nu mai are drept de muncă la Penitenciarul Rahova, a anunțat vineri avocata acestuia. Decizia vine după ce fostul președinte PSD a acordat un interviu prin Skype fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, interviu difuzat începând de joi.

26 iun. 2020, 13:21
Liviu Dragnea, pedepsit de conducerea Penitenciarului Rahova după interviu

Liviu Dragnea declara în interviul acordat Realitatea Plus cămunceşte zilnic la garaj, la Penintenciarul Rahova. „Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație (…) Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat”, spunea Liviu Dragnea.

În urma difuzării interviului, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că nu a autorizat realizarea niciunui interviu în spatele gratiilor și că va face un control la Rahova, unde este deținut Liviu Dragnea.

Şefii penitenciarului au luat deja primă măsură împotriva fostului lider PSD, interzicându-i dreptul la muncă, după cum spune avocata acestuia.

Aprobarea acordată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) Ancăi Alexandrescu, care a realizat şi difuzat un interviu cu fostul lider PSD Liviu Dragnea, se referera la comunicare online, nu la interviu, afirmă surse din instituţie. Anca Alexandrescu ar fi fost trecută de Liviu Dragnea pe lista membrilor de familie, astfel că cei doi puteau vorbi, inclusiv online, potrivit reglementărilor din spatele gratiilor.

Citeşte şi Liviu Dragnea, primul interviu din puşcărie: „Majoritatea îi ciuguleşte din palmă lui Iohannis. Nu m-au îngenuncheat, nu m-au înfrânt”

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat, după ce Realitatea Plus a anunţat interviul din închisoare cu Liviu Dragnea, că din 16 martie, de când a fost instituită starea de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19, nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online. Aceasta în condiţiile în care cea care a realizat interviul, fosta consilieră a lui Dragnea, Anca Alexandrescu, afirmă că abia joi dimineaţă i s-a aprobat interviul, înregistrat pe Skype.

Având în vedere vehicularea în spaţiul public a unor informaţii privind intermedierea unor comunicări între reprezentanţi mass-media şi persoane private de libertate, precizăm: Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României, şi până la momentul prezentei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online). În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi, implicit, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menţine rezoluţia amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacţiunii cu terţi din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic„, a anunţat ANP.