Prima ninsoare din această iarnă în Bucureşti. La ce să se aştepte locuitorii Capitalei şi cum se pregătesc autorităţile

Aşa cum meteorologii deja anunţaseră, vremea s-a schimbat radical în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în capitală, astfel că sâmbătă dimineaţă a început prima ninsoare a acestei ierni în Bucureşti, chiar dacă şansele să se depună sunt aproape nule.

04 dec. 2021, 08:42
Prima ninsoare din această iarnă în Bucureşti. La ce să se aştepte locuitorii Capitalei şi cum se pregătesc autorităţile

Vremea s-a schimbat radical în toată ţara în ultimele 24 de ore, la munte stratul de zăpadă ajungând deja şi la 30 de centimetri în unele staţiuni, iar scăderea bruscă de temperatură s-a făcut simţită şi în Bucureşti.

În Capitală, nu vor fi sâmbătă mai mult de 5 grade, în timp ce la Cernavodă şi Călăraşi, de la aproape 20 de grade, termometrul va coborî la 4 grade Celsius.

Temperaturile scăzute şi ninsorile obligă deja şoferii să aibă maşina echipată de iarnă. Însă pregătire autoturismul nu înseamnă doar schimbarea anvelopelor, ci şi verificarea bateriei sau schimbarea lichidului de parbriz. Pe un drum cu polei, gheaţă sau zăpadă, sistemul de frânare şi direcţia sunt şi ele esenţiale.

De asemenea, primăriile şi-au luat deja măsuri pentru a interveni în cazul în care zăpada va începe să se depună, pentru a putea curăţa carosabilul.

Sectorul 4, de exemplu, este pregătit cu 136 utilaje, 500 de muncitori, 3000 tone clorură de sodiu. Anul trecut au plătit 5.370.605,87 lei cu TVA.

În Sectorul 6 sunt pregătite 78 de utilaje, 5.000 de tone de sare și 1.200 de tone de Eco Taw, dar şi 500 muncitori, scrie Antena 3.

Prognoza meteo pentru DUMINICĂ în Bucureşti

Vremea se va încălzi uşor, astfel că valorile termice se vor situa peste cele normale în prima decadă a lunii decembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţavor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Povestea emoţionantă a lui Ionuţ, un copil care a crescut fără mamă şi a devenit triplu campion naţional: „Vreau să fiu campion olimpic! Vreau să-mi scot familia din sărăcie”