Prima noapte de restricţii, oamenii prinşi pe stradă au fost verificaţi. Răspunsuri halucinante date de unii inconştienţi VIDEO

Prima noapte de restricții de circulație prin ordonața militară a scos sute de echipaje de politie și jandarmerie în stradă în toată țara. Orice persoană care era pe stradă după ora 22.00 a fost verificată de oamenii legii.

24 mart. 2020, 06:37
Prima noapte de restricţii, oamenii prinşi pe stradă au fost verificaţi. Răspunsuri halucinante date de unii inconştienţi VIDEO

Cei mai mulți aveau declarația pe proprie răspundere și adeverința, dar unii au spus că nu știau de interdicții, iar alți motivau că au ieșit să cumpere mâncare.

Mă duceam să îmi iau ceva de mâncare, e închis. Chiar nu am ştiut de legea asta, că nu ai voie să ieşi din casă după ora 22.00. Nu m-am uitat la tv, nu am treabă cu tv„, a spus un tânăr din Galaţi, care nu a scăpat de sancţiune.

Citeşte şi Doctorii, victime colaterale ale coronavirusului. În Franţa încă patru medici au murit, în Italia numărul a ajuns la 23

Începând cu ora 22, luni seara, a intrat în vigoarea prevederea din Ordonanța militară 2, care interzice cetățenilor să iasă din casă noaptea, între orele 22-6. Aceștia pot totuși părăsi domiciliul doar pentru strictul necesar, printre care cumpărături de bază, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea bătrânilor, sau deplasări scurte în apropierea locuinței, precum și alte deplasări urgente.

Cei care părăsesc domiciliul trebuie să completeze o declarație în care să menționeze motivul ieșirii, sau să aibă o adeverință de la serviciu, care să menționeze că deplasarea este făcută în scop profesional.

Reportajul difuzat de România TV, despre cei prinşi în afara locuinţei, după ora 22.00: