Prima oră de după trezire îţi poate strica ziua. Descoperă modul cum să-ţi începi ziua cu energie

Nu ai energie, nu poţi da randament la aproape nimic din ce vrei să faci pe durata unei zile. Energia însă nu ne pică din cer şi nici să ne lamentăm nu duce la creşterea tonusului nostru. Energia ţi-o poţi aduna cu grija tu însuţi, în funcţie de ce faci benefic pentru tine, conştient, pas cu pas.

RomaniaTV.net
02 nov. 2013, 21:32
Prima oră de după trezire îţi poate strica ziua. Descoperă modul cum să-ţi începi ziua cu energie

Momentul diminetii este crucial pentru un nou start bun. Mai mult, prima ora este decisiva pentru intreaga zi. Ce faci in aceasta prima ora dupa ce deschizi ochii te poate ajuta sa arati si sa te simti excelent intreaga zi.

Cercetatorii dovedesc fara nici un dubiu faptul ca felul in care te trezesti iti afecteaza energia si buna dispozitie a intregii zile. Energia cu care functionam este precum combustibilul unui autoturism: e important sa stim cum sa ne alimentam celulele cu noi portii de energie ca sa avem parte de forta si starea de bine de a face fata unei noi zile, atat pentru noi cat si pentru cei dragi care au nevoie de noi in forma maxima.

Citeşte şi CEASURI care promit că te vor trezi în fiecare dimineaţă: Cele mai BIZARE ALARME create VREODATĂ FOTO

Miscarile si alimentele potrivite iti dau claritate de gandire si o abordare pozitiva a ce ai de facut in programul tau incarcat. In plus, iti poti restarta metabolismul, ajutandu-l sa arda extra caloriile si sa topeasca grasimile.

Prima ora cand te trezesti este denumita de specialisti, conform ultimelor studii, ora de putere.

Asadar, ridica-te din pat si straluceste! Urmeaza aceste sfaturi de la prevention.com ca sa iti incepi ziua cu prospetime si cu motoarele turate la maxim, pregatit pentru o noua zi de viata.

1. Priveste o culoare puternica la trezire

“Daca vezi o culoare intensa, vibranta atunci cand deschizi ochii, iti pornesti adrenalina si aceasta infuzie brusca de energie te determina sa te ridici din pat si sa incepi cu dreptul o noua zi”, spune Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute. Pune o perna sau patura colorata, rosie, galbena, portocalie sau ciclam, in aria privirii tale de indata ce deschizi ochii. Mai poti amplasa un tablou, fata in fata cu patul in care dormi, pe care sa il vezi ori de cate ori te trezesti si care sa aiba la baza aceste culori. Poti inclusiv sa iti prepari micul dejun in culori care stimuleaza energia, cu portocale, fructe de padure bogate in antioxidanti alaturi de cerealele integrale si o cana de lapte.
 
2. Trezeste-te privind trandafiri

Cand o femeie vede la trezire primul lucru trandafiri infloriti, energia pe care si-o genereaza o tine intreaga zi, au descoperit specialisti Harvard Medical School si  Harvard University pentru Minte/Creier/Comportament instinctiv. Daca esti femeie, pune-ti intr-un vas trandafiri fata in fata cu patul tau. Iar daca esti barbat, vei beneficia si tu in mod direct de tonusul bun al partenerei tale. Cine isi doreste sa isi inceapa ziua in compania unei doamne neplacute care tranteste si bufneste pana pleci de acasa?

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO