Prima pădure de nuci din România va fi plantată în cel mai poluat oraș din țară

Prima pădure de nuci din România va fi plantată la Copşa Mică, de către o echipă de voluntari în cadrul unui proiect prin care autoritățile vor să contribuie la curăţarea aerului din cel mai poluat oraş al ţării.

19 nov. 2021, 14:37
Prima pădure de nuci din România va fi plantată în cel mai poluat oraș din țară

Prima pădure de nuci din România apare, treptat, zilele acestea, la Copşa Mică. Din zori şi până seara, voluntarii trudesc la plantarea a peste 5 mii de puieţi. Este o iniţiativă prin care autorităţile vor să contrinuie la curăţarea aerului în cel mai poluat oraş al ţării.

Zece hectare de pâmânt vor fi acoperite doar cu nuci la Copşa Mică. La împădurire participă zeci de voluntari.

Copşa Mică este acum cel mai poluat oraş din România şi al doilea din Europa, din cauza uzinelor care se află aici. În ultimii ani, autorităţile locale au început o campanie susţinută de împăduriri, prin care vor să schimbe total lucrurile. Terenul pe care se plantează nucii aparține primăriei.

Nucii nu vor contribui doar la purificarea aerului.

„Nucul este o plantă care nu numai aduce beneficii mediului, este o plantă care aduce beneficii economice comunității locale”, spune primarul din Copșa Mică, Daniel Mihalache.

Pădurea de nuci va fi inclusă în traseul turistic Via Transilvanica, cu o lungime de o mie de kilometri. E un proiect al Asociației Tășuleasa Social, care participă cu voluntari şi la plantarea nucilor, relatează Antena 3.