Prima persoană vaccinată din România, asistenta de la Matei Balș, a primit rapelul

Asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, prima persoană din România vaccinată împotriva COVID, a primit astăzi a doua doză a vaccinului.

17 ian. 2021, 10:46
Prima persoană vaccinată din România, asistenta de la Matei Balș, a primit rapelul

Prima persoană vaccinată din România, asistenta de la Matei Balș, a primit rapelul. Aceasta susține că medicii au speranța că vor scăpa de pandemie.

Citește și: Premierul României, despre campania de vaccinare COVID: ”Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani se vor vaccina”

”E destul de greu, dar avem speranța că scăpăm de pandemie. (…) Toți vrem să ne vaccinăm și să scăpăm”, a declarat ea, după efectuarea rapelului.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Prima doză i-a fost administrată pe 27 decembrie. „Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum”, declara ea atunci.

Prima persoană vaccinată din România, asistenta de la Matei Balș, a primit rapelul. Peste 196.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România.

Prima etapă de vaccinare COVID, în care au fost imunizate cadrele medicale, a început pe 27 decembrie, iar vineri au început programările pentru cea de-a doua etapă de vaccinare, în care sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie de activitate.

Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. În București au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%, chiar din prima zi. O situația asemănătoare este și în Cluj, unde persoanele dornice nu se mai pot programa.

La nivel național, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză dar și cu rapel.