Prima reacție a impresarului lui Petrică Mîțu Stoian: „M-a sunat la un sfert de oră după ce făcuse acea procedură de cameră hidrobarică. Mi-a zis că îi este somn şi se culcă”

Îndrăgitul interpret de muzică populară oltenească Petrică Mîţu Stoian a încetat din viaţă în seara zilei de 6 noiembrie, în urma complicaţiilor apărute după infectarea cu coronavirus. Una dintre ultimele persoane care au vorbit cu el a fost impresarul său, profesorul Doru Gusman.

07 nov. 2021, 11:59
Prima reacție a impresarului lui Petrică Mîțu Stoian: „M-a sunat la un sfert de oră după ce făcuse acea procedură de cameră hidrobarică. Mi-a zis că îi este somn şi se culcă”

Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian a vorbit cu artistul joi după-amiază, cu două zile înainte de tragica dispariţie a artistului. Mîţu Stoian făcea recuperare după ce se vindecase de COVID. Joi, artistul a mers la clinica privată din Caraş-Severin la care făcea recuperare cu oxigen hidrobaric.

Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, ultima discuţie cu artistul

După procedura care a durat două ore jumate, i-a telefonat impresarului său, Doru Gusman, i-a spus că se simte excelent şi că îi este somn şi vrea să se culce.

După amiaza a făcut acea procedură de cameră hidrobarică, care a durat două ore jumătate. După ședința respectivă, la vreun sfert de oră m-a sunat, se simțea excelent și zice că ‘Mă culc, că mi-e somn”, a declarat Doru Gusman pentru Ştirile Pro Tv.

Starea sa s-a agravat însă, iar sâmbătă dimineață a fost transportat de urgență la spitalul din Reșița, “cu stare septică”, unde a fost internat la ATI. Directorul medical al instituției a declarat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale. Sâmbătă seară, în jurul orei 19:00, interpretul a intrat în stop cardiorespirator și, în ciuda eforturilor medicilor care au încercat să-l resusciteze, inima artistului nu a mai repornit.

Citeste si Elena Merişoreanu, prăbuşită de durere după moartea lui Petrică Mîţu Stoian: „Vai de capul meu, nu mai pot! Plâng de nu mai am voce! Venea de la Craiova și-mi zicea: Pentru Lenuța mea să nu vin eu?”

Constantin Enceanu a aflat că Mîţu Stoian a murit de la o voce de pe fundalul discuţiei telefonice cu impresarul

Bunul său prieten Constantin Enceanu a declarat că era în telefon cu Doru Gusman, aflat la spital, când a auzit pe cineva care l-a anunţat pe acesta de decesul lui Petrică Mîţu Stoian.

L-am sunat pe profesorul Gusman, care era la ușa spitalului și cât vorbeam cu el la telefon a ieșit o doamnă de acolo să spună că a murit. A murit și nu credeam că s-a adus atât de repede dintre noi”, a declarat interpretul Constantin Enceanu pentru sursa citată.

Citeste si Ultima întâlnire cu Petrică Mîţu Stoian. Steliana Sima, devastată: „Începuse să sângereze. Ne mulțumea că suntem prietenii lui”