Ultima întâlnire cu Petrică Mîţu Stoian. Steliana Sima, devastată: „Începuse să sângereze.. ne mulțumea că suntem prietenii lui”

Lumea artistică a primit sâmbătă seara o veste foarte tristă. Petrică Mîţu Stoian a părăsit scena vieţii pentru totdeauna, la vârsta de 61 de ani

07 nov. 2021, 09:26
Ultima întâlnire cu Petrică Mîţu Stoian. Steliana Sima, devastată: „Începuse să sângereze.. ne mulțumea că suntem prietenii lui”

Petrică Mîţu Stoian fusese internat în stare gravă la secţia ATI a Spitalului Reşiţa. A murit sâmbătă seara, la vârsta de 61, în urma unor complicaţii după infecţia cu Covid.

„A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-COVID. A dezvoltat o bronhopneuomonie care a fost mult mai amplă. A decedat în urma unui şoc septic. A fost resusictat, dar organismul tău nu a mai rezistat”, a declarat pentru Româniatv.net directorul medical al Spitalului de Urgenţă Reşiţa.

Artistul era înconjunrat de oameni foarte dragi lui, printre care şi Steliana Sima, colegă de scenă şi bună prietenă. În urmă cu doar câteva zile, cei doi artişti au participat împreună la filmare, unde s-a întâmplat un lucru straniu.

Citeşte şi Cea mai mare dorinţă a lui Petrică Mîţu Stoian. Ce n-a mai apucat artistul să facă

Steliana Sima a fost dărâmată de vestea trecerea în nefiinţă a bunului său prieten şi a povestit, printre lacrimi, ce s-a întâmplat la ultima lor întâlnire de acum câteva zile.

”Joi ne-am văzut, de unde să știu că e ultima întâlnire? Ieșise la pensie și voia să colinde lumea, să se ocupe de el, voia să își mănânce liniștit pâinea. Este ultima mea filmare la care particip, mi-a zis joi. Încercați și voi să nu vă mai duceți în perioada asta. A zis că vrea să se ocupe și de el… Și chiar a fost ultima lui filmare…

Nu m-am speriat când i-am dat sânge, dar când am auzit de coagulante luate în exces, am făcut legătura. Nu avea în ce să se înțepe, nu am ace sau bolduri. A zis uite ce mi-ai făcut și am continuat să râdem. Am făcut glume și cu Enceanu. Sunt devastată.

Se electrocutase de mine și am făcut legătura acum cu anticoagulantele. Începuse să sângereze și m-a întrebat dacă am un ac sau bold la costum. I-am zis că nu. S-a electrocutat de hainele mele și a început să îi curgă sânge din degetul mare. Am fost la o emisiune săptămâna trecută, ne mulțumea că suntem prietenii lui. Cum să te desparți de el joi și acum să afli că nu mai este?”, a mărturisit Steliana Sima la România TV.

Unde va fi înmormântat Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat la Craiova, acolo unde locuia. Interpretul de muzică populară și-ar fi presimțit moartea. Cu doar o săptămână în urmă, artistul a mers la cimitir pentru a-și pregăți locul de veci:

„Drum lin, Petrică Mîțu Stoian! Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”, a fost mesajul celor de la ”Electrecord”.

Potrivit Cancan, locul de veci al lui Petrică Mîţu Stoian se află se află în cimitirul Ungureni din Craiova. Artistul va fi condus pe ultimul drum de îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară printre care, poate cel mai important, Ionuț Dolănescu.