Prima reacţie a învăţătorului acuzat că a corectat "greşit" tema unui elev de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Iaşi

Publicat: Miercuri, 06 Martie 2019 11:50 // Actualizat: Miercuri, 06 Martie 2019 11:50 // Sursa: romaniatv.net

Scandalul legat de tema corectată "greşit" de un învăţător al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi a luat o mare amploare. Miercuri a apărut şi prima reacţie a învăţătorului Spiridon Andrieş. 

Învăţătorul Spiridon Andrieş reacţionează după atacurile la adresa lui ca urmare a viralizării pe Facebook a temei unui elev despre care părinţii au susţonut că a fost corectată greşit şi copilul a fost depunctat. 

 

Un elev din clasa a doua, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași, a fost corectat şi punctat cu calificativ "Satisfacator", deși răspunsurile sale din caiet erau corecte. Ionel Tarnoveski, tatăl copilului, a postat pe Facebook o fotografie cu textul scris de copil în care, potrivit părintelui, învăţătorul i-a corectat cuvântul ”patinoar”, scris de elev, cu "patinuar", formă greşită. De asemenea, învăţătorul i-ar fi rectificat şi despărțirea în silabe a cuvântului ”derdeluș”, deși era corectă, acuză părintele.

"Iași, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat,
Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg ?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, "să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant ...", a scris tatăl elevului pe Facebook. 

 

Mădălina Tarnoveski, mama elevului, a povestit într-un comentariu pe Facebook că "Propozițiile au fost alcătuite de copil pe baza unor imagini. Exprimarea este una de copil de clasa a II-a. (...) În a doua propoziție este un pleonasm (destul de des întâlnit în rândul copiilor, dar nu numai). Se pare că domnul învățător nu l-a sesizat...i-a atras atenția cuvântul „patinoar”...acolo greșeală colosală!! :)".

 

Mama copilului a povestit că a fost ulterior "în vizită la domnul învățător".

"I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng? (...) Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar (DEX). Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”.", a completat mama elevului. 

Inspectoratul Școlar Județean Iaș face verificări.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 mar 09:40
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
A VENIT DOAMNA CODRUTA LA FUNDATIE AICI SI A AUZIT NISTE PROSTII DE MI-A CRAPAT CAPUL SI OBRAZUL DE RUSINE:
1
EUR
4.7274
RON
17 Aug
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H