Prima reacţie a Kremlinului, după răspunsul NATO legat de garanţiile de securitate: „SUA au decis să nu asculte Rusia!”

Nu se poate spune că Statele Unite au făcut concesii Rusiei cu privire la garanțiile de securitate, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

27 ian. 2022, 12:40
Prima reacţie a Kremlinului, după răspunsul NATO legat de garanţiile de securitate: „SUA au decis să nu asculte Rusia!”

„Nu se poate spune că propunerile pe care le-a făcut Rusia au fost luate în considerare sau că a fost demonstrată dorința de a fi luate în considerare preocupările noastre”, a spus Dmitri Peskov în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc joi, la Moscova. Potrivit acestuia, președintele rus Vladimir Putin va analiza răspunsul SUA și NATO cu privire la garanțiile de securitate.

Anterior, The New York Times a scris că Statele Unite vor face concesii Rusiei cu privire la garanțiile de securitate. Ziarul, citând un răspuns oficial din partea Statelor Unite și a NATO, a spus că Rusiei i s-a oferit o alegere. Moscova va începe negocierile cu Washingtonul, aliații săi și Ucraina, sau va continua să se pregătească pentru un atac asupra Kievului, iar apoi vor fi impuse sancțiuni economice Federației Ruse. Alianța așteaptă și reluarea discuțiilor privind restricțiile reciproce asupra armelor nucleare.

Citeşte şi Wall Street Journal: NATO lasă Rusia să intre în baza de la Deveselu

„Ce au predat americanii, membrii NATO, toate aceste acte sunt la președintele Putin. Va dura timp pentru a le analiza. Să nu ne grăbim să tragem concluzii”, le-a mai declarat Peskov, reporterilor.

Citeşte şi Haos în Ucraina, cinci militari au fost ucişi de un coleg, care a deschis focul în corpul de gardă. Alţi cinci soldaţi se află în stare gravă