Prima reacţie a lui Băsescu la acuzaţiile Alinei Măgureanu: E o fantezie care mă obligă să o dau, totuşi, în judecată

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că acuzaţiile lansate de fosta noră a fostului şef al SRI Virgil Măgureanu sunt simple fantezii.

14 mart. 2016, 21:28
Prima reacţie a lui Băsescu la acuzaţiile Alinei Măgureanu: E o fantezie care mă obligă să o dau, totuşi, în judecată

„Habar n-am ce ştie doamna. Eu nu am discutat niciodată cu Dragoş Dobrescu, nu cred că ne-am întâlnit vreodată. Cu Elan Schwartzenberg cred că de când eram primar n-am mai discutat, iar afirmaţia că ar şti Băsescu despre moartea lui Marta e o fantezie care mă obligă să o dau totuşi în judecată pe fosta noră a domnului Măgureanu. Nu ştiu despre ce vorbeşte, dar s-a ajuns la speculaţia că ştia preşedintele ţării despre uciderea unui om. E deja într-o zonă care nu are nimic comun cu realitatea”, a explicat acesta, conform B1.

Citeşte şi: Alina Măgureanu a DEZVĂLUIT cine l-a lichidat pe Codruţ Marta Video

Fostul şef al statului a vorbit şi despre numele grele care apar în dosar şi susţine că „mi se pare că a picat într-un moment de criză. Când avem un preşedinte despre care se scrie neplăcut în Der Spiegel, când e varză cu interceptările şi a venit şi ea să dea nişte subiecte. Trebuie luată în consideraţie pentru că şi-a asumat nişte plângeri. E un moment de criză legat de supravegherea comunicaţiilor”, a spus fostul preşedinte.

„Doamna a făcut o dezinformare publică pentru care o voi chema în judecată, legat de faptul că aş fi ştiut despre soarta lui Marta”, a conchis liderul MP.

Fosta noră a primului şef al SRI de după 1990, Alina Măgureanu, a dezvăluit în faţa procurorilor DNA că Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg l-ar fi omorât pe fostul şef de cabinet a lui Blejnar, Codruţ Marta.

De asemenea, Alina Măgureanu a povestit în faţa anchetatorilor DNA detalii despre protecţia de care beneficia Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu.

„Se discuta deschis despre protectia pe care Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu o primeau in afacerile lor din partea lui Blejnar Sorin, Comanita Victor, din partea lui Tica Horatiu, sotul Adelei, sefa de cabinet a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si din partea lui Moldoveanu Daniel, consilier prezidential si coordonatorul Centrului National de Informatii, structura din cadrul Presedintiei Romaniei care se ocupa cu coordonarea tuturor serviciilor secrete din Romania.

Cei doi, Dobrescu Dragos si Schwartzenberg Elan, discutau deschis despre faptul ca, in schimbul acestei protectii de la cel mai inalt nivel pentru afacerile lor ilegale, ofereau in mod constant sume mari de bani, inclusiv au contribuit la finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Basescu Traian in cadrul alegerilor prezidentiale din 2009″.