Prima reacție a Ministerului Sănătății, după ce pacienții ATI de la Spitalul Pantelimon au fost evacuați

Un nou incident nefericit pune la încercare sistemul de sănătate din România. Mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi, duminică seara, din Spitalul Sfântul Pantelimon după ce un salon de la Terapie Intensivă s-a umplut de fum.

31 ian. 2021, 21:59
Prima reacție a Ministerului Sănătății, după ce pacienții ATI de la Spitalul Pantelimon au fost evacuați

Prima reacție a ministrului Sănătății:

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, informează Ministerul Sănătății, citat de dcnews.

Conform primelor informații, cei doi pacienți din salonul din care a ieșit fum nu erau dintre cei transferați de la „Matei Balș”.

Pompierii au ajuns la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Incidentul, la doar două zile după tragedia de la Balș soldată cu șapte morți

Incidentul vine la doar două zile după ce un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală. În urma tragediei, șapte persoane și-au pierdut viața.

În urma incendiului, cinci persoane, pacienţi infectaţi cu coronavirus care erau trataţi în spital, au murit. Patru cadavre carbonizate au găsit salvatorii în Pavilionul V al Institutului „Matei Balş”. O altă victimă a murit în aceeaşi zi la spitalul Floreasca.

Ulterior, alţi doi pacienţi transferaţi de la „Matei Balş” au murit. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat, care a decedat la Spitalul Universitar din Bucureşti, şi o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior, infectată cu coronavirus şi care prezenta comorbidități.

Tragedia a fost urmată de proteste de amploare în Capitală. Chiar în această seară, mai mulți manifestanți s-au adunat în fața Ministerului Sănătății și cer căderea Guvernului și a lui Raed Arafat.

Ministrul Sănătății a anunțat astăzi că nu i s-a cerut demisia în urma tragediei de la Balș și că nu are ce să își reproșeze. Vlad Voiculescu a spus că Gabriela Firea este cea responsabilă de ceea ce s-a întâmplat.

„Mi-am adus aminte că PSD mi-a cerut demisia și e foarte interesant și folosesc cuvântul interesant în mod expres. Un partid precum PSD cere demisia mea și am văzut că este o linie de atac similară la Nicușor Dan, la Nicușor Dan pentru că nu era căldură, atunci când prima pe lista domniilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabilă pentru situația termoficării din București – 4 ani de zile în care nu s-a întâmplat nimic”, a spus Vlad Voiculescu, la Prima TV.