Pacienţi evacuaţi la Spitalul „Sfântul Pantelimon” după ce un salon ATI s-a umplut de fum

Mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi duminică seara din Spitalul Sfântul Pantelimon după ce un salon de la Terapie Intensivă s-a umplut de fum. Din primele informaţii, de vină ar fi fost instalaţia electrică a unui neon care s-a ars şi a degajat fum.

31 ian. 2021, 21:15

La două zile de la incendiul de la Institutul „Matei Balş”, un nou incident are loc în Bucureşti. De această dată la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde doi pacienţi dintr-un salon ATI au fost evacuaţi şi mutaţi în alte săli după ce salonul în care se aflau s-a umplut de fum. Din primele informaţii, de vină ar fi fost instalaţia electrică a unui neon care s-a ars şi a degajat fum.

Citeşte şi: Incendiu Matei Balş. Mărturia cutremurătoare a medicului-erou: Am auzit ţipete de ajutor. Unul dintre pacienţi ardea

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Pacienți evacuați din ATI la „Sf. Pantelimon” din cauza fumului

La Spitalul Sfântul Pantelimon au fost aduşi vineri şi mai mulţi pacienţi transferaţi după incendiul de la Institutul „Matei Balş”.

Citeşte şi: Noi date despre starea pacienţilor afectaţi de incendiul de la „Matei Balş”, la două zile de la tragedie. Cel puţin patru sunt în stare gravă

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au explicat că nu a fost primit un apel de urgenţă la 112.

Surse din cadrul spitalului au explicat că pacienţii au fost evacuaţi ca o măsură de siguranţă din cauza fumului emanat de neonul care s-a ars, însă nu a exista un incendiu. Mai mult, la scurt timp, pacienţii s-au întors înapoi în salon.

Incendiu la Institutul „Matei Balş”. Şapte persoane au murit 

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală. Autorităţile au declanşat planul ”roşu”.

În urma incendiului, cinci persoane, pacienţi infectaţi cu coronavirus care erau trataţi în spital, au murit. Patru cadavre carbonizate au găsit salvatorii în Pavilionul V al Institutului „Matei Balş”. O altă victimă a murit în aceeaşi zi la spitalul Floreasca.

Ulterior, alţi doi pacienţi transferaţi de la „Matei Balş” au murit. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat, care a decedat la Spitalul Universitar din Bucureşti, şi o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior, infectată cu coronavirus şi care prezenta comorbidități.

După incendiu peste 100 pacienţi din saloanele Pavilionului 5 au fost evacuaţi şi transferaţi fie către alte spitale din Bucureşti, 53 de pacienţi, fie în alte pavilioane din cadrul Institutului „Matei Balş”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Până acum procurorii au audiat cinci persoane, angajaţi ai Institutului „Matei Balş”. Este vorba despre un personal medical, infirmiere și un instalator.

Nu este exclus ca în funcţie de datele pe care le obţin, procurorii să cheme la audieri şi pacienți ai unităţii medicale.

Citeşte şi: Imaginile GROAZEI din timpul incendiului de la Matei Balș! Cum a început tragedia în care au pierit cinci vieți