PRIMA REACŢIE a Patriarhiei după oribila crimă de la Focşani

Biserica Ortodoxă Română cere ca bisericile să fie mai bine păzite, după oribila crimă de la Focşani unde un preot a fost ucis. Patriarhia consideră că tragedia de sâmbătă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească. Preotul din Focşani a fost înjunghiat în inimă, sâmbătă, de un individ în biserica din centrul oraşului.

RomaniaTV.net
16 iun. 2012, 13:54
PRIMA REACŢIE a Patriarhiei după oribila crimă de la Focşani

Patriarhia Română trage un semnal de alarmă în urma crimei de la Focşani. „Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Preotul Tudor Marin, în vârstă de 65 de ani, de la biserica „Sfântul Ioan Botezatorul”, situată în Piaţa Unirii din Focşani, a fost înjunghiat mortal, sâmbătă dimineaţă, de o persoană necunoscută. După ce a fost înjunghiat, preotul a mai avut puterea să iasă din biserică pentru a cere ajutor. Imediat, o ambulanţă a ajuns la faţa locului. Medicii au confirmat după aproximativ 50 de minute de la atac că preotul a decedat.

România TV este în posesia primelor imagini cu suspectul în cazul preotului ucis la Focşani. Înregistrarea surprinde momentul în care o persoană iese din biserică la ora 10.22. La ora 10.29 s-a primit apelul la 112. VEZI înregistrarea

Imediat după comiterea faptei, agresorul a fugit. Cuţitul cu care l-a atacat pe preot a fost recuperat de criminalişti. Pe de arma crimei urmează să prevaleze probe ADN.
 
Preotul Tudor Marin este unul dintre cei mai apreciat preoţi din Focşani, atât de enoriaşi, cât şi de preoţi. Zeci de credincioşi s-au adunat în faţa bisericii unde a avut loc crima pentru a-şi plânge parohul. Enoriaşii spun că atacatorul ar fi sectant.
 

Medicii au conchis că femeia care a comis crima avea probleme psihice. Ea este internată într-o clinică de specialitate.