Prima reacție a primarului orașului Piatra Neamț, după ce viceprimarul l-a acuzat că fură apă din rețea! ”Disperaţi că le fuge pământul de sub picioare şi odată cu el şi funcţiile au început să inventeze minciuni”

Prima reacție a primarului orașului Piatra Neamț, liberalul Andrei Carabelea, rupe tăcerea și răspunde acuzațiilor false lansate de viceprimarul PSD conform cărora, fură apă printr-un racord fraudulos la rețea, care ocolește contorul ce înregistrează consumul de apă potabilă.

27 feb. 2024, 17:41
Prima reacție a primarului orașului Piatra Neamț, după ce viceprimarul l-a acuzat că fură apă din rețea! ”Disperaţi că le fuge pământul de sub picioare şi odată cu el şi funcţiile au început să inventeze minciuni”

Prima reacție a primarului orașului Piatra Neamț, după ce viceprimarul l-a acuzat că fură apă din rețea! Edilul Andrei Carabelea a subliniat prn intermediul unui comunicat de presă că branșamentul la care face referire viceprimarul este unul foarte vechi înființat în anii ’90, perioadă în care se monta un tip de contor care avea un termen de valabilitate metrologică de 5 ani.

Citește și Acuzaţii uluitoare la Piatra Neamţ! Viceprimarul PSD spune că primarul liberal este branşat ilegal la reţeaua de apă

Prima reacție a primarului orașului Piatra Neamț, după ce viceprimarul l-a acuzat că fură apă din rețea!

Potrivit primarului, la depășirea termenului de valabilitate, pentru că operatorul de apă deținea un număr limitat de contoare, acesta era demontat și trimis la verificare. În această perioadă, pentru că utilizatorul nu putea fi lăsat fără apă potabilă, alimentarea se făcea prin acel bypass, la care se deschidea robinetul, iar facturarea se făcea la paușal, până la montarea contorului după verificare.

”Așa cum se poate vedea și din poza publicată inițial, dar și din procesul verbal ulterior, din 24.11.2023, întocmit de reprezentanții Apa Serv, robinetul de la bypass este închis și tăiat, ceea ce face imposibilă alimentarea cu apă prin bypass și, în speță, fraudarea contorului de apă. De altfel, de la înființarea branșamentului (acum aproximativ 30 de ani) și până în prezent, contorul a fost schimbat de cel puțin patru ori, a fost citit de mai multe ori de operatorii APA SERV, deci a fost văzut de zeci de ori de reprezentanții companiei județene de apă.

Mai mult, din fișa de consum atașată reiese faptul că la respectiva adresă consumul este unul constant, pe perioada pe care au fost puse la dispoziție consumurile (09.2017 – 01.2024). Din același document rezultă un consum mediu de aproximativ 17 m3/lună pentru trei persoane (la adresă locuind trei persoane), ceea ce se încadrează în reglementările Normativului NP 133/2022 – Normativ privind proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare ale localităților, se arată în comunicatul de presă.

„Disperaţi că le fuge pământul de sub picioare şi odată cu el şi funcţiile, unii > de la PSD Piatra-Neamţ au început să inventeze minciuni la adresa primarului. Ultima mizerie leagă numele meu de un aşa-zis branşament ilegal la reţeaua de apă. Cât priveşte portavocea celor de la PSD care a aruncat public această dezinformare, va avea posibilitatea să se apere în instanţă! În dovedire, atașez dovada fără echivoc că APA SERV și-a recunoscut excesul de zel”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

 

 

 

 

Citește și Silvestru Şoşoacă o acuză pe soţia sa că ar fi sub influenţa şefului MISA pe Europa, care e şi agent Mossad: „Un om care vrea să-i facă praf cariera politică”