Prima reacţie a PSD după ce Iohannis a refuzat propunerea de premier: Este un început de criză. Ne reunim în şedinţă

Vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, şeful organizaţiei judeţene Olt, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că respingerea premierului propus de PSD şi ALDE pare să fie "un început de criză", iar cele două partide care au majoritatea se vor reuni în şedinţă.

27 dec. 2016, 12:02
Prima reacţie a PSD după ce Iohannis a refuzat propunerea de premier: Este un început de criză. Ne reunim în şedinţă

Vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, a declarat, marţi, că alianţa PSD-ALDE se va reuni „în scurt timp” şi va discuta „cu calm” pe marginea refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna ca premier pe Sevil Shhaideh.

„Toată lumea e surprinsă pentru că preşedintele n-a făcut desemnarea de premier pe care noi am propus-o. În scurt timp, ne vom întâlni într-un for al partidului şi vom discuta cu calm subiectul acesta”, a declarat Paul Stănescu.

Liderul social-democrat a adăugat că mişcarea făcută de Iohannis poate echivala cu începutul unei crize politice în România. „Aşa pare la prima vedere, că este un început de criză”, a mai spus Stănescu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu acceptă propunerea PSD – ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare.