Prima reacție din PNL după ce USR PLUS a anunțat depunerea unei noi moțiuni de cenzură: E total neconstituțional

USR PLUS va depune o nouă moțiune de cenzură la adresa premierului Florin Cîțu, dacă CCR decide că actuala moțiune care a fost depusă în Parlament a încălcat legea, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuţ Moşteanu.

27 sept. 2021, 17:51
Prima reacție din PNL după ce USR PLUS a anunțat depunerea unei noi moțiuni de cenzură: E total neconstituțional

Deputatul PNL Florin Roman e de părere că depunerea unei noi moţiuni de cenzură de către USR PLUS ar fi „total neconstituţională” şi este foarte posibil ca premierul că conteste din nou procedura la Curtea Constituţională.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce părere are de faptul că USR PLUS şi AUR au de gând să depună o nouă moţiune de cenzură, Florin Roman a declarat: „Aici sunt două scenarii posibile: scenariul în care Curtea dă dreptate guvernului şi în această situaţie avem o procedură a moţiunii de cenzură finalizată şi avem această propunere total neconstituţională a USR de a veni cu o nouă listă de semnături, cu o nouă moţiune. Din punct de vedere constituţional, lucrurile sunt foarte clare, se vorbeşte de semnarea unei singure moţiuni pentru o sesiune”.

Florin Roman a mai precizat că în Constituţie se spune că în cazul în care moţiunea de cenzură va fi respinsă de CCR se poate considera că au fost îndepliniţi paşii pentru închiderea procedurii de depunere a unei moţiuni. „Din punct de vedere juridic, urmare a discuţiilor cu colegii jurişti, asta este concluzia colegilor noştri că, practic, se deschide un nou conflict juridic de natură constituţională între guvern şi Parlament”, a spus Roman.

E posibil ca în această situație, premierul să sesizeze din nou CCR, a mai spus Florin Roman.

USR PLUS: Ne reașezăm la masă cu PNL doar după ce auzim o nouă propunere de premier din PNL

Purtătorul de cuvânt al USR-PLUS Ionuț Moșteanu îi solicită explicații lui Florin Cîțu pentru Congresul PNL unde au participat 5000 de oameni, în condițiile în care numărul infectărilor cu COVID au explodat în ultima perioadă și s-au impus restricții în acest context. „Aici e vorbă de dublă măsură și trebuie să avem niște răspunsuri noi, ca reprezentanți ai românilor. Să știe toată lumea. Românii trebuie să știe”, a spus Ionuț Moșteanu.

„Faptele sunt astea. De trei săptămâni de când USR-PLUS a depus moțiunea, PSD îi ține spatele premierului Cîțu în mod rușinos. Mai lipsește o oficializare la vot. Degeaba lansează zvonuri în spațiul public. Ne reașezăm la masă cu PNL doar după ce auzim o nouă propunere de premier din PNL. Dacă CCR decide că nu se poate vota moțiunea, depunem alta”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR-PLUS Ionuț Moșteanu a comentat decizia lui Ludovic Orban de a-și da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Dl Orban a anunțat că și-a depus demisia la partid din funcția de președinte al Camerei Deputaților. (…) Funcția aceasta va fi la cineva care va reprezenta o majoritate în Camera Deputaților. În momentul acesta, nu mai este clar care mai este majoritatea, care mai este puterea, care mai este opoziția. Noi avem o moțiune înregistrată împotriva acestui Guvern și în funcție de asta o să cerem moțiunea la vot. Președintele va fi votat de o nouă majoritate”, a spus Moșteanu.