USR-PLUS ameninţă cu altă moţiune: „PSD îi ține spatele premierului Cîțu în mod rușinos”

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, spune că formațiunea va depune o nouă moțiune de cenzură la adresa premierului Florin Cîțu, dacă CCR decide că actuala moțiune care a fost depusă în Parlament a încălcat legea.

27 sept. 2021, 14:31
USR-PLUS ameninţă cu altă moţiune: „PSD îi ține spatele premierului Cîțu în mod rușinos”

Purtătorul de cuvânt al USR-PLUS Ionuț Moșteanu îi solicită explicații lui Florin Cîțu pentru Congresul PNL unde au participat 5000 de oameni, în condițiile în care numărul infectărilor cu COVID au explodat în ultima perioadă și s-au impus restricții în acest context. „Aici e vorbă de dublă măsură și trebuie să avem niște răspunsuri noi, ca reprezentanți ai românilor. Să știe toată lumea. Românii trebuie să știe”, a spus Ionuț Moșteanu.

„Faptele sunt astea. De trei săptămâni de când USR-PLUS a depus moțiunea, PSD îi ține spatele premierului Cîțu în mod rușinos.  Mai lipsește o oficializare la vot. Degeaba lansează zvonuri în spațiul public. Ne reașezăm la masă cu PNL doar după ce auzim o nouă propunere de premier din PNL. Dacă CCR decide că nu se poate vota moțiunea, depunem alta”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Dan Barna: „România este o republică bananieră în care Constituţia pare opţională. Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS”
Purtătorul de cuvânt al USR-PLUS Ionuț Moșteanu a comentat decizia lui Ludovic Orban de a-și da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Dl Orban a anunțat că și-a depus demisia la partid din funcția de președinte al Camerei Deputaților. (…) Funcția aceasta va fi la cineva care va reprezenta o majoritate în Camera Deputaților. În momentul acesta, nu mai este clar care mai este majoritatea, care mai este puterea, care mai este opoziția. Noi avem o moțiune înregistrată împotriva acestui Guvern și în funcție de asta o să cerem moțiunea la vot. Președintele va fi votat de o nouă majoritate”, a spus Moșteanu.

Rareş Bogdan îl ironizează pe Ludovic Orban: „Mă voi ocupa personal să-i pun tabloul pe perete, alături de ceilalţi preşedinţi PNL post-decembrişti”

Premierul Florin Cîţu a afirmat că, în cazul în care Curtea Constituţională dă o soluţie marţi de a admite conflictul juridic între Executiv şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, atunci preşedinţii Camerei şi Senatului trebuie să demisioneze pentru că au susţinut o procedură viciată prin care au vrut să dea jos Guvernul.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, cerere formulată prim-ministru al Guvernului, potrivit agendei oficiale publicate pe site-ul instituţiei.

Moşteanu: În conducerea Camerei funcţionează alianţa PSD-PNL. A fost respinsă suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea USR-PLUS pentru chemarea lui Florin Cîţu la „Ora Guvernului”

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că la şedinţa de luni a Biroului permanent al Camerei a fost respinsă solicitarea partidului de a fi suplimentată ordinea de zi cu cererea ca Florin Cîţu să participe la „Ora Guvernului”, într-un plen pe 4 octombrie, pentru a oferi explicaţii despre campania de vaccinare şi despre faptul că la Congresul PNL au fost 5.000 de persoane, în condiţiile în care premierul îi îndeamnă pe oameni să respecte restricţiile în contextul valului al patrulea al pandemiei.

„Tocmai s-a terminat o şedinţă de Birou permanent în care am văzut din nou funcţionând noua alianţă PSD-PNL. Grupul USR-PLUS a făcut săptămâna trecută, marţi, o solicitare de prezentare la Ora Guvernului a premierului Florin Cîţu. Ştiam că astăzi o să vină Virgil Popescu. Am făcut solicitarea pentru 4 octombrie. N-a fost introdusă la mapa Biroului permanent, am cerut suplimentarea ordinii de zi, PSD şi PNL au respins cererea mea de suplimentare a ordinii de zi, însă au admis o cerere de suplimentare a ordinii de zi a PSD de chemare a domnului Bode. Eu insist, cred că este important să avem această discuţie în acest for, în Parlament despre vaccinare. Vedem că suntem pe peultimul loc din Europa la vaccinare. Suntem din nou în plin val patru al pandemiei şi Florin Cîţu, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, trebuie să dea nişte răspunsuri. Mai ales acum după acest week-end în care am văzut o atitudine sfidătoare la adresa românilor cărora li se spune de către Florin Cîţu să ţină cont de restricţii, pe de o parte, şi pe de altă parte am văzut un Congres PNL cu 5.000 de oameni, umăr la umăr, înghesuiţi ca să voteze noul preşedinte”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, luni la Parlament.

El a mai spus că este vorba despre o dublă măsură pe care o foloseşte prim-ministrul Florin Cîţu. „Aici e vorba de dublă măsură şi trebuie să avem nişte răspunsuri, noi ca reprezentanţi ai românilor, să ştie toată lumea, aşa cum mult îi place noului preşedinte al PNL să spună – românii trebuie să ştie”, a conchis Moşteanu.

 

 


loading...
Partenerii noștri