Prima reacţie din PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Cine va fi preşedinte interimar, ce se va întâmpla cu guvernarea

Şerban Nicolae, președintele grupului PSD din Senat, a declarat pentru ştiripesurse.ro după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare a lui Liviu Dragnea, că din punct de vedere statutar, atribuțiile acestuia le preia Viorica Dăncilă.

27 mai 2019, 11:02
Prima reacţie din PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Cine va fi preşedinte interimar, ce se va întâmpla cu guvernarea

Categoric PSD trebuie să rămână la guvernare, angajamentul nostru față de electorat și votul pe care l-am primit ne obligă să ne ducem mai departe programul așa cum ne-am angajat. Avem obligații până ne terminăm guvernare„, a declarat Şerban Nicolae.

Noul preşedinte al PSD va fi, conform statutului, Viorica Dăncilă. „Președintele executiv (n.r. Viorica Dăncilă) preia atribuțiile președintelui, dar cel mai probabil că ne vom întruni cât se poate de repede pentru a luă o decizie și a stabili un parcurs„, a mai spus Şerban Nicolae.

Citeşte şi LIVIU DRAGNEA, condamnat cu executare. Lia Olguţa Vasilescu: „Mesajul lui Iohannis a fost clar”

Întrebat care este cea mai mare capcană pentru PSD în momentul de faţă, acesta a răspuns: „Ideea de a porni o goană după funcții în interiorul partidului. Cel mai important lucru este să ne solidarizăm, să strângem rândurile. Cea mai mare greșeală ar fi să începem să reaşezăm puterea în interiorul PSD-ului„.