Prima reacție la al doilea dosar din SUA al premierului Cîțu: „E musai să aibă zeci de dosare până la Congres”

După informația că Florin Cîțu a avut al doilea dosar în SUA pentru neplata unei datorii au apărut și primele reacții.

15 aug. 2021, 19:41
Prima reacție la al doilea dosar din SUA al premierului Cîțu: „E musai să aibă zeci de dosare până la Congres”

Senatorul liberal Alina Ghorghiu, susținător al premierului Cîțu, a avut prima reacție legată de apariția în presă al celui de-al doilea dosar al acestuia. Gorghiu spune. pe un ton ironic, că e neapărată nevoie ca până la Congres Florin Cîțu să aibă zeci de dosare.

„Eu știu că e musai ca Florin Cîţu să aibă zeci de dosare până la Congres. Dar, în noua poveste, există o decizie clară a unei instanțe americane, că speța civilă a fost respinsă, iar firma nu a depus vreo altă solicitare.

Adică există cineva care te dă în judecată, tu nu știi, că nu te anunță nimeni, cererea lor este respinsă, iar tu rămâi cu denigrările.
Sau nici justiția americanilor nu mai e bună zilele acestea?

““Documentul instanţei semnat de judecătorul Steven P. Van Marel arată, într-o notificare olografă, că speţa civilă (Case No. LACV044600, Clarke-Jordan Financial, LC vs Florin V Cîţu) a fost respinsă în următoarea zi după expirarea termenului pentru notificarea lui Florin Cîţu, respectiv pe 24 februarie 2009.” – citat din mediafax.ro”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Florin Cîțu s-a ales, la șase ani de la plecarea din SUA, cu un al doilea dosar pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A.

Premierul, despre primul dosar din SUA: A fost o greșeală!

Florin Cîțu s-a ales cu un dosar penal pe numele său pe motiv că a condus băut în SUA. Incidentul a avut loc în urmă cu 20 de ani, iar actualul prim-ministru a petrecut două zile în închisoare.

Florin Cîţu susţine că nu băuse foarte mult alcool în momentul în care poliţiştii americani l-au oprit în trafic. Premierul a precizat că nu consumase altceva în afară de bere şi că oricum nu putea „duce” 7-8 beri.

„Este un moment la care te uiţi şi nu vrei să ţi-l aduci aminte. Este o situaţie prin care nu am dorit să trec niciodată şi n-a mai trecut prin acea situaţie niciodată. Era o sâmbătă, 3 decembrie. Fusese ziua colegului meu de cameră şi de acolo veneam.

Doar ştiu că am băut de ajuns încât să depăşesc limita legală. Cred că bere am consumat. Nu pot să duc 7-8 beri. Am băut ca să depăşesc limita legală şi am fost oprit”, a declarat premierul.