Prima recoltă de legume SPAŢIALE. Ce au cultivat astronauţii pe Staţia Internaţională VIDEO

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au mâncat prima salată crescută chiar pe staţie. Aceasta este prima recoltă de legume în spaţiu.

11 aug. 2015, 09:35
Prima recoltă de legume SPAŢIALE. Ce au cultivat astronauţii pe Staţia Internaţională VIDEO

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au făcut istorie. Ei au cules salată plantată în luna iulie – prima legumă crescută în afara Terrei.

Citeşte şi: SPECTACOLUL NATURII. Cum se văd aurora boreală şi răsăritul soarelui din SPAŢIU VIDEO

Oamenii de ştiinţă de pe ISS au mâncat jumătate dintre frunzele recoltate, cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi au spus că salata un gust extraordinar. Celelalte frunze au fost îngheţate şi vor fi trimise pe Pământ, pentru a fi analizate.

La bordul ISS se află o seră numită Lada, amenajată încă din anul 2002. Aceasta a fost folosită pentru a studia creșterea plantelor în condiții de microgravitație, însă până acum astronauții nu au mâncat rezultatele propriilor experimente științifice.

Semințele de plante de pe ISS sunt „bombardate” cu lumina de la LED-uri roșii și albastre pentru a le stimula creșterea.

Creşterea de legume şi fructe în spaţiu va fi crucială pentru o eventuală misiune cu echipaj uman către Marte. Legumele şi fructele proaspete vor menţine astronauţii sănătoşi şi, în plus, cultivarea lor le va da ceva de făcut până ajung pe Planeta Roşie.