Prima şedinţă a Executivului FĂRĂ PNL. Ponta: Până marţi vom avea un nou Guvern

Guvernul s-a reunit, miercuri, în şedinţă, în noua formulă, după ce toţi miniştrii PNL şi-au dat demisia. Locurile lăsate vacante de liberali sunt ocupate, interimar, de către miniştrii PSD. În PNL, situaţia este tensionată. Călin Popescu Tăriceanu se revoltă împotriva lui Crin Antonescu. Fostul premieru s-a întâlnit cu Victor Ponta pe care l-a informat că nu este singurul liberal care susţine necesitarea păstrării USL. La ora 18.00, preşedintele PNL va face declaraţii de presă după mutarea explozivă a lui Tăriceanu. 

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 14:20
Prima şedinţă a Executivului FĂRĂ PNL. Ponta: Până marţi vom avea un nou Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că s-a văzut cu miniştrii liberali şi că le-a mulţumit personal acestora pentru activitatea depusă.

„‘Îmi pare rău că ne vedem într-o formulă restrânsă şi regret sincer faptul că ceilalţi colegi ai noştri, miniştrii liberali, alături de care am muncit în această perioadă şi am avut o mulţime de realizări, au plecat din echipa guvernamentală. M-am văzut azi cu ei şi le-am mulţumit personal, înţeleg disciplina de partid. Nu am ce să le reproşez, dar cred că guvernarea României este mai importantă decat disciplină de partid”, a declarat Ponta, care le-a cerut celor prezenţi „să ne facem treaba, să adoptăm actele normative de care România are nevoie şi sunt suficiente şi importante”. 

„Important este că marţi vom merge în faţa Parlamentului pentru un nou vot referitor la structura şi compoziţia politică a Guvernului şi vreau să vă spun tuturor să funcţionaţi normal şi să asiguraţi funcţionarea ministerelor la care sunteţi interimari. (…) Cel mai important este stabilitatea şi continuitate şi sa ne indeplinim datoria faţă de toţi cetăţenii României”, le-a spus Ponta miniştrilor PSD.

Şedinţa de guvern, programată iniţial pentru ora 12.00, a fost amânată pentru ora 16.00, până când decretele de numire a miniştrilor interimari pe posturile eliberate de PNL au fost semnate de preşedintele Traian Băsescu şi publicate în Monitorul Oficial.

Pentru posturile de ministru eliberate de PNL, miniştrii interimari sunt: Dan Şova -Transporturi, Nicu Bănicioiu-Sănătate, Robert Cazanciuc-Relaţia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pană-Muncă, Mihnea Costoiu-Cultură, Titus Corlăţean-Românii de Pretutindeni.

Premierul Victor Ponta începe în această seară negocierile pentru Noul guvern. Ponta va discuta cu lkiderii UDMR,. Şefii maghiari au stabilit astăzi despre condiţiile pe care le vor pune celor de la USD în schimbul voturilor din Parlament. UDMR vrea două portofolii de ministru, dar şi funcţia de vicepremier. Pe de altă parte, Ponta a stabilit o rundă de negocieri şi cu reprezentanţii grupului minorităţilor.