Prima şedinţă BPN a PSD după condamnarea lui Dragnea. Negoiţă: Am un regret că PSD a ţinut în funcţie un om până a plecat în cătuşe

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit, miercuri, pentru prima dată de la schimbarea conducerii partidului după condamnarea lui Liviu Dragnea. Printre temele ce de discuţie sunt mandatul cu care delegaţia social-democrată va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice citate de Agerpres. Aceleaşi surse au precizat că a fost convocat deja pentru vineri Comitetul Executiv Naţional al PSD.

RomaniaTV.net
05 iun. 2019, 06:37
Prima şedinţă BPN a PSD după condamnarea lui Dragnea. Negoiţă: Am un regret că PSD a ţinut în funcţie un om până a plecat în cătuşe

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, miercuri, înaintea BPN, că are un regret că PSD a ţinut în funcţie un om până când a plecat în cătuşe, fiind nevoie să vină alţii pentru a face curăţenie în partid, potrivit news.ro.

„Am un regret şi faptul că Partidul Social Democrat a ţinut în funcţie un om până a plecat în cătuşe de acolo, e o chestiune mult mai gravă decât înţeleg mulţi din interiorul partidului. Sau cel puţin asta e percepţia mea”, a spus Robert Negoiţă.

Acesta a mai afirmat şi că regretă fatul că a fost nevoie de alţii pentru a face curăţenie în partid.

„Dacă am un regret, am un regret că au trebuit alţii să vină să ne facă nouă curăţenie, adică să scăpăm de personaj. Nu are cum să fie la fel, adică ceva cât de cât apropiat de nivelul de ticăloşenie pe care îl întruchipa acel personaj, acel individ, este greu”, a mai spus Negoiţă.

Conducerea PSD urmează să stabilească, miercuri, mandatul cu care delegaţia PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni,  convocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”. Delegaţia PSD va intra ultima la consultări, de la ora 15, şi va fi condusă de premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al partidului, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Potrivit Biroului de presă al PSD, din delegaţie vor mai face parte Paul Stănescu, preşedintele executiv interimar al partidului, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

De asemenea, social-democraţii au urma să discute despre alegerea unor secretari generali adjuncţi, dar şi să fie stabilită data congresului partidului.