Prima SUPERLUNĂ PLINĂ o dată cu ECHINOCŢIUL după 19 ani şi de 3 ori într-un secol! Ce inseamnă? Vezi ce legatură are cu data Paştelui!

Anul 2019 este unul dintre acei ani rari cand SuperLuna Plina isi face aparitia exact in timpul echinoctiului de primavara, adica pe 20 martie. Acest eveniment are loc numai de trei ori intr-un secol. In plus, este cea de-a treia si ultima "SuperLuna". Bucura-te de extralumina degajata de luna din aceasta noapte.

20 mart. 2019, 20:06
Prima SUPERLUNĂ PLINĂ o dată cu ECHINOCŢIUL după 19 ani şi de 3 ori într-un secol! Ce inseamnă? Vezi ce legatură are cu data Paştelui!

Evenimentul este urmarit de multa lume, intrucat oricine cunoaste Luna, iar echinoctiul este amintit in toate calendarele.

Semnificatii echinoctiu de primavara

– Pentru cei mai multi dintre oameni, semnificatia echinoctiului este incepul primaverii, mai exact de acum vor incepe sa se intoarca pasarile migratoare.

– De asemenea, 20 martie este ziua in care soarele rasare fix de la est si apune fix la vest. Asadar, azi este ziua in care poti roti si calibra ceasul solar.

– Este ziua in care Soarele se misca in linie dreapta. La amiaza soarele se gaseste la intaltime medie deasupra orizontului sud-est.

– Si, da, ziua si noaptea sunt aproximativ egale.

SuperLuna in echinoctiul de primavara

SuperLuna din martie isi face aparitia la mai putin de 4 ore de la inceputul echinoctiului la 9:43 PM EDT pe 20 martie 2019, asa ca vom putea privi in toata rotunjimea ei.

Cele doua evenimente au mai avut loc in acelasi timp pe 20 martie 2000. In cazul emisferei nordice, SuperLuna din martie isi face aparitia primavara, in vreme ce in emisfera sudica, toamna.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.