Prima ţară din Europa care renunţă la distanţarea socială. Ce măsuri rămân valabile pentru românii care merg aici în vacanţă

Scoţia devine prima ţară din Europa care renunţă la măsurile de distanţare socială. Premierul scoţian Nicola Sturgeon a precizat că se va renunţa la izolarea completă pentru elevi începând cu data de 9 august.

03 aug. 2021, 21:14
Prima ţară din Europa care renunţă la distanţarea socială. Ce măsuri rămân valabile pentru românii care merg aici în vacanţă
foto: PIxabay

Prima ţară din Europa care renunţă la distanţarea socială este Scoţia. Autorităţile au anunţat că au decis eliminarea acestei măsuri aplicate pe fondul pandemiei COVID-19.

Şeful Executivului scoţian, Nicola Sturgeon, a anunţat că se va renunța la izolarea completă pentru elevi începând cu 9 august 2021, scrie The Guardian.

Scoţia e prima ţară din Europa care renunţă la distanţarea socială. Măsurile aplicate la începerea şcolii

Peste două săptămâni, în momentul în care va începe şcoala, elevii nu vor mai fi obligaţi să se izoleze complet timp de 10 zile dacă un coleg din grup este testat pozitiv pentru COVID-19. Condiţia este încă ca persoanele cu care a intrat în contact să aibă un test COVID negativ.

Cu toate acestea, purtarea măștii rămâne obligatorie pentru cei din gimnaziu, în spații precum sălile de clasă sau în zona clădirii școlii. În cazul în care un adult intră un contact cu un bolnav de COVID-19, acesta nu se va mai izolat o perioadă de 10 zile dacă este vaccinat cu cele două doze de vaccin și dacă rezultatul unui test COVID PCR este negativ.

Citeşte şi: Clădirea Pentagonului, sub focuri de armă! S-a declanșat alerta de securitate. Cel puțin o persoană a fost rănită

Măsurile anti-COVID din Anglia. Persoanele vaccinate nu mai intră în carantină la sosirea în ţară, dar testele rămân obligatorii

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă şi care sosesc din statele UE şi SUA vor fi scutite de obligaţia autoizolării după sosirea în Anglia începând cu 2 august, a anunţat miercuri ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, relatează agenţiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Rămâne însă obligatoriu testul care trebuie efectuat înaintea călătoriei şi de asemenea testul PCR efectuat a doua zi după sosirea în Anglia.

Scutirea de obligaţia autoizolării pentru o perioadă de 10 zile după sosire se va aplica numai persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu un ser acceptat în UE sau SUA.

Această nouă regulă privind eliminarea carantinei a fost anunţată deocamdată doar pentru Anglia, dar se aşteaptă ca şi celelalte ţări componente ale Regatului Unit (Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor) să-şi actualizeze curând politica de călătorie.

Citeşte şi: Bill şi Melinda Gates și-au spus oficial „adio” după 27 de ani. Divorțul a fost finalizat