Bill şi Melinda Gates și-au spus oficial „adio” după 27 de ani. Divorțul a fost finalizat

Bill şi Melinda Gates au pus capăt în mod oficial mariajului de 27 de ani, după ce un tribunal din districtul King a aprobat luni divorţul fostului cuplu.

03 aug. 2021, 20:15
Bill şi Melinda Gates și-au spus oficial „adio” după 27 de ani. Divorțul a fost finalizat

Bill și Melinda Gates

și-au spus în mod oficial „adio”, după ce un judecător din districtul american King a aprobat divorțul foștilor soți.

Potrivit documentelor oficiale, Melinda Gates va păstra numele de căsătorie, cu toate că nu va primi pensie alimentară. În luna mai, Bill şi Melinda Gates şi-au anunţat despărţirea.

Actele depuse de Melinda Gates afirmau la acea vreme că mariajul cuplului era „irevocabil destrămat”, relatează Digi24.

La momentul în care a fost anunțat divorțul, cei doi au spus că vor rămâne amândoi copreședinți ai Fundației Bill & Melinda Gates. Cu toate acestea, CEO-ul fundației a anunțat un plan de urgență „pentru a asigura continuitatea activității fundației”.

„Dacă, după doi ani, oricare dintre ei decide că nu pot continua să lucreze împreună, French Gates va demisiona din funcția de copreședinte și administrator”, a spus directorul fundației, Mark Suzman. Dacă se întâmplă acest lucru, Bill Gates ar rămâne președinte. Melinda French Gates va primi „resurse personale” de la Gates pentru propria sa activitate filantropică – resurse care ar fi „complet separate de cele ale fundației”.

De asemenea, unul dintre susținătorii importanți ai fundației, Warren Buffett, și-a dat demisia de la rolul său de mandatar luna trecută. Buffett, un prieten vechi al lui Bill Gates, nu a precizat de ce pleacă.

„Obiectivele mele sunt 100% sincronizate cu cele ale fundației, iar participarea mea fizică nu este în niciun fel necesară pentru a atinge aceste obiective”, a scris el, notează Digi 24.

Bill Gates, în lacrimi din cauza divorțului în cadrul „Taberei de vară pentru milionari”

Bill Gates 

a avut un moment de extremă vulnerabilitate, în cadrul conferinței „Tabăra de vară pentru milionari”, atunci când a început să se destăinuie cu privire la divorțul de fosta soție Melinda French Gates, care l-a costat 130 de miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft a vorbit cu lacrimi în ochi despre căsnicia eșuată, care a durat 27 de ani, miliardarul a recunoscut că poartă vina pentru destrămarea mariajului.

Miliardarul nu a dat vina pe relațiile extramaritale, însă a și-a asumat întreaga responsabilitate pentru eșecul căsătoriei de Melinda Gates, care a invocat în actele de divoț că motivul pentru terminarea căsniciei e faptul că „mariajul este irevocabil destrămat”.

La momentul când Bill Gates și-a anunțat divorțul de Melinda Gates, opinia publica a speculat că de vină ar fi fost numeroasele aventuri extraconjugale ale afaceristului. Tot în acea perioadă au apărut și dovezi care arătau că Bill Gates era conectat cu Jeffrey Epstein, care a fost acuzat de pedofilie. În urma divorțului au ieșit la iveală detalii scandaloase despre o relație pe care Bill Gates a avut-o cu o fostă angajată în anul 2000.

Bill Gates a decis să demisioneze din consiliul de administratie al Microsoft, în timp ce autoritățile investigau cazul. Mass-media a demonstrat faptul că Gates a solicitat sfaturi maritale de la controversatul Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie.