Prima ţară din Europa în care vaccinarea anti-covid devine obligatorie. Amenzi de peste 3.000 de euro pentru cei care refuză să se vaccineze

Austria este prima ţară din Europa în care vaccinarea împotriva coronavirusului a devenit obligatorie. Cei care refuză să se vaccineze vor primii amenzi cuprinse între 600 de euro şi 3.600 de euro

01 feb. 2022, 13:00
Prima ţară din Europa în care vaccinarea anti-covid devine obligatorie. Amenzi de peste 3.000 de euro pentru cei care refuză să se vaccineze

Prima ţară din Europa în care vaccinarea anti-covid devine obligatorie. Este vorba despre Austria. Guvernul spune că măsura este necesară pentru a preveni intrarea în noi episoade de carantină, care ar afecta grav economia.

Prima ţară din Europa în care vaccinarea anti-covid devine obligatorie

Austria este prima ţară din Europa care adoptă măsuri radicale în lupta împotriva coronavorsului. Karoline Edtstadler, ministrul pentru relaţia cu UE şi Constituţie, a declarat că guvernul este „conştient de faptul că este într-adevăr un pas puternic şi o măsură foarte dură”. Dar, spune ea, este necesară.

Citeşte şi Certificatul verde rămâne valabil de la 1 februarie. Precizări de la Ministerul Sănătăţii

„Noi, în calitate de politicieni, avem responsabilitatea de a ne asigura că sistemul de sănătate funcţionează în continuare şi că societatea, în ansamblul ei, poate trăi normal”, a declarat Karoline Edtstadler, potrivit Mediafax. 

Măsura privind obiligativitatea vaccinării  împotriva coronavirusului va expira în ianuarie 2024, dar ar putea fi încheiată mai devreme, dacă pandemia o va permite.

Legea intră în vigoare la 1 februarie. Persoanele care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului vor fi amendaţi cu sume cuprinse între  600 de euro şi 3.600 de euro.

Excepţii se aplică pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale şi pentru persoanele însărcinate.

Reamintim că aproximativ 72% dintre austrieci sunt complet vaccinaţi.

Citeşte şi Suedia sfidează din nou recomandările specialiștilor! Decizie neașteptată privind vaccinarea anti-Covid