Suedia sfidează din nou recomandările specialiștilor! Decizie neașteptată privind vaccinarea anti-Covid

Suedia a decis să nu recomande vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a declarat joi Agenția de Sănătate, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile, relatează Reuters.

29 ian. 2022, 21:19
Suedia sfidează din nou recomandările specialiștilor! Decizie neașteptată privind vaccinarea anti-Covid

Suedia, decizie neașteptată privind vaccinarea anti-Covid

„Cu informațiile pe care le avem astăzi, cu un risc scăzut de apariție a formelor grave de boală la copii, nu vedem niciun beneficiu clar de a-i vaccina”, a declarat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Bjorkholm, într-o conferință de presă.

Britta Bjorkholm a mai spus că decizia ar putea fi revizuită dacă rezultatele cercetărilor s-ar schimba sau dacă o nouă variantă ar schimba pandemia. Copiii din grupurile cu risc ridicat pot deja să primească vaccinul.

Suedia a avut, pe 26 ianuarie, peste 40.000 de cazuri. A fost unul dintre cele mai mari bilanțuri zilnice din timpul pandemiei, în ciuda testării limitate. E un număr uriaș al infectărilor, iar medicii și asistentele sunt supuse acelorași tensiuni ca în celelalte valuri.

Citește și Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost reactualizată. Spania, Italia, Suedia au intrat în zona roșie

Peste 100 de pacienți cu Covid au avut nevoie de Terapie Intensivă în urmă cu trei zile. În total, aproape 16.000 de persoane au murit de COVID în Suedia de la începutul pandemiei.

Guvernul Suediei a extins miercuri restricțiile pentru două săptămâni, dar a spus că speră să le elimine pe 9 februarie.

Țara scandinavă a devenit un excentric pe scena internațională în 2020, când a sfidat sfaturile științifice și a refuzat să imite restul lumii în ceea ce privește închiderea societății pentru a limita răspândirea virusului.

Citește și Certificatul COVID-19 ar putea fi înlocuit cu un microcip implantat în piele. Inovaţia, testată deja în Suedia