Prima ţară din lume care a aprobat vaccinul anti-Covid la copiii cu vârsta de peste 12 ani

Ministerul canadian al Sănătăţii a anunţat miercuri că a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID19 produs de Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii începând cu vârsta de 12 ani, Canada devenind astfel prima ţară care aprobă vaccinul pentru această grupă de vârstă

05 mai 2021, 19:48
Prima ţară din lume care a aprobat vaccinul anti-Covid la copiii cu vârsta de peste 12 ani

Health Canada a concluzionat că vaccinul este „sigur şi eficient” pentru prevenirea COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după efectuarea unei analize ştiinţifice „riguroase şi independente a datelor cunoscute”, a precizat ministerul într-un comunicat. Ottawa a autorizat iniţial vaccinul pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.

Autorizarea unui prim vaccin în Canada pentru prevenirea COVID-19 în rândul copiilor marchează un pas important în lupta Canadei împotriva pandemiei„, a declarat dr. Supriya Sharma, consilier medical şef la Health Canada, citată de BBC. Ea a confirmat în cadrul unei conferinţe de presă că Canada este prima ţară din lume care a autorizat vaccinul la copiii cu vârsta mai mare de 12 ani.

Citeşte şi Pfizer va solicita aprobarea vaccinului său anti-Covid pentru copii cu vârste între 2 şi 11 ani

De la începutul pandemiei, circa 20% din cazurile de COVID-19 din Canada au fost raportate la persoanele cu vârsta sub 19 ani, a mai spus ea.

Compania Pfizer-BioNTech a depus, de asemenea, în Statele Unite ale Americii o cerere de extindere a autorizaţiei de urgenţă a vaccinului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, iar decizia Agenţiei pentru Medicamente a SUA (FDA) este aşteptată în următoarele zile.

Decizia Canadei se bazează pe „noi date obţinute” în urma unui vast studiu clinic de fază 3 din Statele Unite, extins la peste 2.000 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, a precizat Health Canada.

Datele obţinute în urma studiului clinic au arătat că după a doua doză, eficacitatea prevenirii COVID-19 la această grupă de vârstă a fost de 100%„, a spus ministerul canadian.

Citeşte şi Vaccinarea antiCOVID a copiilor peste 12 ani va începe la toamnă. Valeriu Gheorghiţă: Estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială


loading...
Partenerii noștri